Land van diversiteit

Regio's VS

De Verenigde Staten hebben verschillende tijdzones en klimaten. Het kent daarom ook verschillende landschappen, vegetatie en wildlife. Hierdoor beleeft u een reis met zoveel mogelijk contrasten als u zelf wenst. Bezoek verschillende gebieden. Trek naar het warme zuiden in het voorjaar of juist het koele noorden in de zomer. Wissel stedentrips af met natuurtochten en maak kennis met de cultuur van de Native Americans.

Noordwest Verenigde Staten

Het noordwesten van de VS is misschien wat minder populair onder toeristen, maar is een bezoek meer dan waard! Laat u verrassen door de Noordwestelijke staten. Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. Een heerlijke omgeving om te wandelen, kanoën en mountainbiken. De kustlijn is ruig, afgewisseld met kustplaatsjes en verlaten zandstranden.

Het klimaat is er in de winter koud, waardoor ook wintersportliefhebbers hier prima terecht kunnen. In de zomer blijft het weer altijd aangenaam. Het voorjaar is goed voor het zien van het ontwakende wildlife en het najaar kleurt alles in alle tinten rood. Voor de kust, in de Stille Oceaan, leven walvissen en orka’s, die deze regio iets magisch geven.

US Discover natparks Montana Glacier NP
Geniet van een wandeling door Glacier National Park
© TravelEssence
Kajaks liggen op de oever van een meer in Glacier National Park Montana VS
Ontspan op het water tijdens een kajak tocht
© TravelEssence

Californië en de zuidwestelijke staten

Bij Californië denkt u misschien vooral aan steden als San Francisco en Los Angeles. Aan volle stranden en hipsters. Maar het is zoveel meer dan dat! Deze staat is namelijk heel divers. De steden zijn zeker een bezoek waard, maar de nationale parken en het woestijngebied dat zich vanuit Californië verder uitstrekt over de aangrenzende staten Arizona, Utah en Nevada is minstens zo imposant.

Zo ligt Yosemite National Park een stukje landinwaarts, tussen San Francisco en Los Angeles. Een gebied met rotspartijen, meren en watervallen. Een heel contrast met het naastgelegen Death Valley National Park, dat vooral imponeert door zijn rotsachtige droge vlaktes en extreme hitte. En even verderop, in de woestijn van de staat Nevada, rijst de stad Las Vegas uit het niets op.

Las Vegas is een plek als geen ander. De stad ligt in de Mojave Desert. De temperaturen lopen er daarom hoog op, vooral in de maanden juli en augustus, wanneer het gemiddeld veertig graden Celsius wordt. De avonden brengen enigszins verkoeling en dat is ook wanneer de stad op z’n mooist is.

P1077304 Yosemite Scenery
Ontdek het kleurrijke Yosemite National Park
© TravelEssence
P1088551 Death Valley Scenery
Er zijn eindeloos veel routes om te rijden
© TravelEssence

The Deep South

Een heel uniek deel van de Verenigde Staten is de Deep South. Voor muziekliefhebbers een must om een keer te zien en vooral: te ervaren. Bezoek steden als New Orleans, Memphis en Nashville die bekend staan om hun muziek cultuur. Geniet van heerlijke gerechten die een mengelmoes zijn van zowel Europese en Afrikaanse culturen. Ontspan in de prachtige natuur en raak onder de indruk van de bijzondere geschiedenis die hier in de vorige eeuw geschreven werd.

De Destrehan Plantation in Louisiana
Leer neer over de geschiedenis met een bezoek aan een oude plantage
US Tennessee Nashville cafe concert
Geniet van een optreden in een lokaal café

Hawaii

Een van de zonnigste regio’s van de Verenigde Staten is Hawaii. Alhoewel de van origine Polynesische cultuur verweven is met culturen van over de hele wereld, is het een unieke plek met zijn eigen karakter gebleven. Een van de dingen die Hawaii zo aantrekkelijk maakt, is het klimaat. Door veel mensen gezien als ideaal, met milde tropische temperaturen. De Hawaiianen houden slechts twee seizoenen aan: zomer en winter.

Naast de ideale temperatuur is er op dit vulkanische eiland eindeloos veel te beleven. Zowel voor actievelingen als voor rustzoekers. De kleurrijke natuur, helderblauwe oceaan, ontspannen sfeer en vriendelijke locals maakt Hawaii tot een waar paradijs.

Usa hawaii waikiki beach family surfing credit hawaii tourism authority
Het glasheldere water bij Waikiki Beach, Hawaii
© hawaii tourism authority

Wijngebieden

De Verenigde Staten staan ook bekend om zijn wijnen. Wijngebieden als Walla Walla en Willamette Valley zijn wereldberoemd. De wijnindustrie van Walla Walla heeft vanaf 1970 namelijk echt een ‘boom’ doorgemaakt. Inmiddels kent deze plaats meer dan honderd verschillende wijnmakerijen, elk met een eigen karakter, maar allemaal even gastvrij.

Willamette Valley ligt in een overvloedige vallei, die van Portland tot Eugene loopt en wordt gesplitst door Willamette River. Deze rivier is voor de regio haast even belangrijk als de Nijl voor Egypte. Willamette Valley telt ongeveer vijfhonderd wijnhuizen, waarvan vele gerund worden door families die met veel passie en een vleugje eigenzinnigheid heerlijke wijnen produceren. Vooral de Pinot Noir schijnt in deze regio echt een uitblinker te zijn.

Ook de wijngaarden in Californië zijn minstens zo populair. Wist u dat u zelfs in een wijngaard kunt overnachten? Geniet overdag van een lokale wijn, terwijl u ’s nachts heerlijk wegdroomt tussen de ranken.

US Activiteit Active WINE OREGON 1ales me z0b ACVUDTJM unsplash 1
Bent u een wijnliefhebber?
US Activiteit Active OREGON WINE CYCLE 3rodrigo abreu Cj4 CWK Qll OM unsplash 1
Bezoek een van de VS' bekende wijgebieden

Steden

De steden van de Verenigde Staten vormen een goed begin en eindpunt voor een rondreis. Het mooie is, dat Amerikaanse steden doorgaans zeer uitgestrekt zijn. Dit geeft een gevoel van ruimte en zo voelt een stad niet druk aan. Elke stad heeft ook zijn eigen, unieke sfeer. Dus ook voor wie zich doorgaans geen stadsmens beschouwd, kan een Amerikaanse stad toch verrassen. Bovendien zijn steden goed georganiseerd, zijn er talloze musea en is er een grote diversiteit aan restaurants met gerechten van over de hele wereld.

DSC6900 San Francisco Robert2020 San Francisco
Zie de zon ondergaan over San Francisco
© TravelEssence

Ontdek meer

Unieke accommodaties op bijzondere plekken

Accommodaties in de VS

Haal het meeste uit uw rondreis door de Verenigde Staten

Activiteiten VS

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.