7113 Canada Alberta Bison wildlife tour
Empty airport covid travel
P1088522 Death Valley Scenery
7113 Canada Alberta Bison wildlife tour
Empty airport covid travel
P1088522 Death Valley Scenery
Een handige reisgids

Praktische reisinformatie Verenigde Staten

Alle praktische informatie voor uw reis naar de Verenigde Staten hebben we voor u op een rijtje gezet. Heeft u nog vragen, dan staan onze reisspecialisten altijd voor u klaar om die te beantwoorden.

Neem contact op met onze reisspecialisten wanneer het u uitkomt, of dat nu 's avonds of in het weekend is. U kunt ons bereiken op een van onze kantoren, telefonisch of online. Wij zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en uw reisplannen te bespreken, op een moment dat het u uitkomt.

3. Comfortabel vliegen

Een comfortabele langeafstandsvlucht van Nederland naar de VS begint met een goede voorbereiding. Begin enkele dagen voor vertrek met het aanpassen van uw slaapritme om jetlag te verminderen. Houd daarnaast uw paspoort, visum en verzekeringsgegevens binnen handbereik door ze in uw handbagage op te bergen.

Inpaklijst voor een comfortabele vliegreis:

 • Een reiskussen zodat u comfortabel kunt slapen aan boord
 • Noise cancelling koptelefoons of oordoppen zodat u geen last hebt van omgevingsgeluid
 • Oogmasker zodat u zelfs kunt slapen als het licht aan is
 • Warme sokken voor meer comfort tijdens de vlucht
 • Water om goed gehydrateerd te blijven
 • Verschillende lagen kleding om u gemakkelijk aan te passen aan de cabine temperatuur

Vluchten naar de Verenigde Staten

Verenigde Staten

Wanneer u een verre reis maakt naar de Verenigde Staten, is het belangrijk om de beste vluchten en…

Lees meer

Icelandair

Geniet van een zorgeloze en comfortabele vlucht met onze partner Icelandair

Lees meer

4. Veiligheidstips

Reizen naar de VS is over het algemeen veilig dankzij een laag misdaadcijfer. Toch raden we aan om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Bel 911 voor noodgevallen en directe hulp van politie, brandweer of ambulance
 • Houd uw waardevolle spullen goed in de gaten bij drukbezochte toeristische plekken en vermijd 's nachts afgelegen plekken
 • Let goed op het lokale weer en de nieuwsberichten en veiligheidsrichtlijnen die waarschuwen voor natuurlijke bedreigingen zoals orkanen, tornado's, en bosbranden
 • Bewaar altijd een veilige afstand van wilde dieren in nationale parken en landelijke gebieden. Volg de richtlijnen van parkwachters op en probeer wilde dieren niet te voeren of te aaien
 • Let goed op de verkeersregels en wees vooral voorzichtig als u door afgelegen of weinig bereden gebieden rijdt, vooral in de winter
Let op overstekend wildlife
Houd rekening met het 'leave no trace' principe
In bepaalde staten ligt het loon voor servicepersoneel onder het minimum, met de verwachting dat fooien het aanvullen
© Alexander Grey, Unsplash
In de VS is er geen Tikkie, maar wel Venmo en Zelle

Handige weetjes

Autoverhuur in de Verenigde Staten

Verenigde Staten

De beste manier om de VS te verkennen, is met een roadtrip per auto door dit prachtige land. Dit geeft u de…

Lees meer

Huurauto versus camper in de Verenigde Staten

Wist u dat een camper niet toegestaan is op bepaalde wegen en Nationale Parken?

Lees meer

8. Klimaat

Met zijn grote oppervlakte biedt de VS een breed scala aan weersomstandigheden, variërend van milde kustklimaten tot ijzige winters. Voor iedereen is er iets te beleven, dus zorg ervoor dat u verschillende lagen kleding inpakt en voorbereid bent op veranderend weer.

 • Westkust: De staten zoals Californië, Oregon en Washington aan de westkust genieten van een mediterraan tot gematigd klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.
 • Zuidwesten: Gebieden zoals Arizona en New Mexico hebben een woestijnklimaat met zeer hete zomers en milde winters. Temperaturen kunnen sterk schommelen tussen dag en nacht.
 • Midwesten: De centrale staten zoals Illinois, Michigan en Ohio ervaren een landklimaat met hete zomers en koude, sneeuwrijke winters.
 • Zuidoost: De zuidoostelijke staten, waaronder Florida en Georgia, hebben een vochtig subtropisch klimaat met hete, vochtige zomers en milde winters.
 • Noordoost: Staten als New York en Massachusetts ervaren een vochtig continentaal klimaat met warme zomers en koude winters, met mogelijk zware sneeuwval.
 • Noorden: De noordelijke staten zoals Alaska hebben een subarctisch tot arctisch klimaat met lange, zeer koude winters en korte, koele zomers.

9. Mobiel bellen en internet in de Verenigde Staten

In de VS is mobiel bellen en internetten uitstekend ontwikkeld in de grote steden en toeristische gebieden. Bezoekers kunnen eenvoudig een lokale simkaart aanschaffen voor toegang tot betaalbare data en belminuten, wat vooral handig is bij langere verblijven. In de meer afgelegen delen van de VS kan het mobiele bereik en de internettoegang echter beperkt zijn.

De beschikbaarheid van vast internet en mobiele data kan sterk variëren afhankelijk van de locatie. Als u van plan bent om naar een meer afgelegen gebied in de VS te reizen, is het verstandig om vooraf het netwerkbereik te onderzoeken en plannen te maken voor alternatieve opties, zoals het vooraf downloaden van kaarten en belangrijke informatie.

Handige weetjes

Ontdek meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.