Robert little america
La places monument valley
Header usa house wood
Header usa road1
Robert little america
La places monument valley
Header usa house wood
Header usa road1

Ontdek de Verenigde Staten

Ontdek de Verenigde Staten, het land van eindeloze routes, enorme weidsheid, prachtige en afwisselende natuur, imposante steden, diversiteit in wildlife, rijke historie, grote auto’s en natuurlijk: hamburgers. Voldoende ingrediënten voor een American dream-holiday. Een prachtig land, waar u elke keer opnieuw wordt verrast.

Met ruim 9.800 miljoen km² aan oppervlak, kunt u zo lang en uitgebreid door de VS reizen als u maar wilt, want uitgekeken raakt u er zeker niet. Want of u nu gaat voor besneeuwde bergtoppen, ruig woestijnlandschap, architectonische steden of pittoreske kustgebieden, in de Verenigde Staten komt het allemaal samen in één enkel land.

20210919 131334

Wat moet u weten voor u op reis gaat naar de Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn open voor internationale reizigers die volledig zijn gevaccineerd. Voor u op reis gaat is het goed om bewust te zijn van geldende (toegangs)voorwaarden voor de VS en de documenten die u nodig heeft. Informeer uzelf goed, dan gaat u zorgeloos op reis.

Meer informatie

Klimaat

De Verenigde Staten bestaan uit vijftig staten en grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico. Door de grootte van het land, heerst er een gevarieerd klimaat. Van tropisch regenwoud in Hawaii en tropische savanne in Zuid-Florida, tot subarctisch en toendraklimaat in Alaska. De de verschillende klimaatsoorten maken dat Amerika een ideaal land voor een rondreis. In welk jaargetijde u ook het liefste reist, in de VS is er altijd een plek die bij uw ideale vakantietemperatuur past.

Ontdek ongerepte kustlijnen
© TravelEssence
De VS is mooi in elk seizoen
© TravelEssence

Native Americans

Vanaf de 16e eeuw kwam de Europese kolonisatie van de Verenigde Staten op gang, waardoor de oorspronkelijke bevolking grotendeels werd verdreven. Maar de cultuur van de Native Americans is onlosmakelijk met het land verbonden en zeker een kennismaking waard. Ga naar een van de vele musea of bezoek een van de reservaten die het land rijk is. Luister naar eeuwenoude verhalen die vandaag de dag nog voortleven in de harten van de vele stammen van de native americans.

Voor Hawaii geldt dat veel gebruiken en tradities met de cultuur verweven zijn. Ook de taal is, hetzij in een modern jasje, nog steeds een van de voertalen. Na de ontdekking van de eilandengroep door James Cook in 1778, is de cultuur sterk beïnvloed door reizigers van buitenaf, maar toch heeft Hawaii zijn unieke aard vast weten te houden.

Ontmoet Native Americans en hoor hun verhalen
© TravelEssence
Ontdek de eeuwenoude cultuur
Maak kennis met de Hawaiiaanse Hula dans
© hawaii tourism authority | nicholas tomasello

Steden

Tot de zes grootste steden van de Verenigde Staten behoren New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Phoenix en Philadelphia. New York en Los Angeles zijn hiervan wel de bekendste, mede door de invloed van de filmindustrie. Maar liefst 79% van de Amerikanen woont in de stad. New York het dichtstbevolkt, op de voet gevolgd door Los Angeles.

Ontdek de veelzijdigheid van San Francisco

Europese invloed

Van de Amerikaanse bevolking is 65% van Europese oorsprong. Dit dateert uit de tijd van de industrialisering van de Verenigde Staten, toen mensen onder andere uit Europa naar de Verenigde Staten trokken om er als arbeiders in fabrieken te werken. Ook vanuit andere landen zijn velen naar de VS getrokken, op zoek naar ‘the American Dream’. Zo is van de inwoners van New York 40% niet in de VS geboren en komen de 8,5 miljoen inwoners uit 193 verschillende landen.

Als u goed oplet, vindt u zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis
© TravelEssence
Neem een kijkje bij een verlaten mijn in de Mojave Desert
© TravelEssence

Nationale parken

Gelukkig is er buiten de steden nog voldoende ruimte en natuur om van te genieten. Zo telt het land maar liefst 63 nationale parken. Yellowstone is hiervan de oudste. Dit gebied werd in 1872 als eerste aangewezen tot nationaal park. Andere National Parks, waarvan u ongetwijfeld ook al eens heeft gehoord zijn, Yosemite, Grand Canyon en Zion, om er maar een paar te noemen. Allemaal zijn ze anders en allemaal zeker een bezoek waard!

Zie hoe beren in het wild leven
Geniet van het eindeloze, wijdse landschap
© TravelEssence

Ontdek meer

Land van diversiteit

Bestemmingen

Ontdek de natuur van de VS

Nationale Parken

Kennismaken met de cultuur van de Native Americans vormt een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door de… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.