US Alaska Denali National Park moose
Canada icefields parkway autumn road joshua earle
CAN Roadtrip Alberta Solo
US Alaska Denali National Park moose
Canada icefields parkway autumn road joshua earle
CAN Roadtrip Alberta Solo
Een handige reisgids

Praktische reisinformatie Canada

Alle praktische informatie voor uw reis naar Canada hebben we voor u op een rijtje gezet. Heeft u nog vragen, dan staan onze reisspecialisten altijd voor u klaar om die te beantwoorden.

Neem contact op met onze reisspecialisten wanneer het u uitkomt, of dat nu 's avonds of in het weekend is. U kunt ons bereiken op een van onze kantoren, telefonisch of online. Wij zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en uw reisplannen te bespreken, op een moment dat het u uitkomt.

© Ross Parmly, Unsplash

3. Comfortabel vliegen

Een comfortabele langeafstandsvlucht van Nederland naar Canada begint met een goede voorbereiding. Begin enkele dagen voor vertrek met het aanpassen van uw slaapritme om jetlag te verminderen. Houd daarnaast uw paspoort, visum en verzekeringsgegevens binnen handbereik door ze in uw handbagage op te bergen.

Inpaklijst voor een comfortabele vliegreis:

 • Een reiskussen zodat u comfortabel kunt slapen aan boord
 • Noise cancelling koptelefoons of oordoppen zodat u geen last hebt van omgevingsgeluid
 • Oogmasker zodat u zelfs kunt slapen als het licht aan is
 • Warme sokken voor meer comfort tijdens de vlucht
 • Water om goed gehydrateerd te blijven
 • Verschillende lagen kleding om u gemakkelijk aan te passen aan de cabine temperatuur

Vluchten naar Canada

Canada

Droomt u van een avontuur in de adembenemende Canadese natuur of wilt u de bruisende steden van dichtbij…

Lees meer

Icelandair

Geniet van een zorgeloze en comfortabele vlucht met onze partner Icelandair

Lees meer

4. Veiligheidstips

Reizen naar Canada is over het algemeen veilig dankzij een laag misdaadcijfer. Toch raden we aan om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Bel 911 voor noodgevallen en directe hulp van politie, brandweer of ambulance
 • Houd uw waardevolle spullen goed in de gaten bij drukbezochte toeristische plekken en vermijd 's nachts afgelegen plekken
 • Let goed op het lokale weer en de nieuwsberichten en veiligheidsrichtlijnen die waarschuwen voor natuurlijke bedreigingen zoals sneeuwstormen, lawines, en de aanwezigheid van wilde dieren
 • Bewaar altijd een veilige afstand van wilde dieren in nationale parken en landelijke gebieden. Volg de richtlijnen van parkwachters op en probeer wilde dieren niet te voeren of te aaien
 • Let goed op de verkeersregels en wees vooral voorzichtig als u door afgelegen of weinig bereden gebieden rijdt, vooral in de winter
Let op weersomstandigheden en overstekend wildlife
Houd rekening met het 'leave no trace' principe
In bepaalde provincies ligt het loon voor servicepersoneel onder het minimum, met de verwachting dat fooien het aanvullen
In Canada is er geen Tikkie, maar wel Venmo en Wise

Handige weetjes

Huurauto versus camper in Canada

Wist u dat u met een huurauto zuiniger rijdt en toegang heeft tot plekken waar campers niet mogen komen?

Lees meer

Autoverhuur in Canada

Canada

De beste manier om Canada te verkennen, is met een roadtrip per auto door dit prachtige land. Dit geeft u de…

Lees meer

8. Klimaat

Met zijn grote oppervlakte biedt Canada een breed scala aan weersomstandigheden, variërend van milde kustklimaten tot ijzige winters. Voor iedereen is er iets te beleven, dus zorg ervoor dat u verschillende lagen kleding inpakt en voorbereid bent op veranderend weer.

Westkust: British Columbia, vooral Vancouver en Vancouver Island, heeft een gematigd klimaat met milde, regenachtige winters en warme, droge zomers.
Prairies: De provincies Alberta, Saskatchewan en Manitoba hebben een landklimaat met koude winters en warme zomers. Temperaturen kunnen sterk variëren.
Centraal-Canada: Ontario en Québec hebben hete zomers en koude, sneeuwrijke winters. De steden Toronto en Montreal staan bekend om hun uitgesproken seizoenswisselingen.
Atlantische kust: De oostelijke provincies zoals Nova Scotia, New Brunswick en Newfoundland hebben een gematigd zeeklimaat met milde zomers en koude winters met sneeuw.
Noorden: De noordelijke gebieden (Yukon, Northwest Territories en Nunavut) hebben een subarctisch tot arctisch klimaat met lange, extreem koude winters en korte, koele zomers.

9. Mobiel bellen en internet in Canada

Mobiel bellen en internetten is in de grote steden en toeristische gebieden goed ontwikkeld. Bezoekers kunnen makkelijk een lokale simkaart aanschaffen voor toegang tot betaalbare data en belminuten, wat vooral handig is voor langere verblijven. In de meer afgelegen delen van Canada kan mobiel bereik en internettoegang beperkt zijn.

De beschikbaarheid van vast internet en mobiele data varieert sterk afhankelijk van de locatie. Als u naar een meer afgelegen gebied in Canada reist, is het een goed idee om u vooraf te informeren over het bereik en eventuele plannen te maken voor alternatieve opties, zoals het downloaden van kaarten en belangrijke informatie voordat u vertrekt.

Handige weetjes

Ontdek meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.