US Beste Reistijd DSC5903 Yellowstone
US Beste Reistijd P1099342 Bryce NP
US Beste Reistijd P1088350 Big Sur Scenery
US Beste Reistijd P1077636 Whale Watch Moss Landing
US Beste Reistijd DSC5903 Yellowstone
US Beste Reistijd P1099342 Bryce NP
US Beste Reistijd P1088350 Big Sur Scenery
US Beste Reistijd P1077636 Whale Watch Moss Landing
De beste reistijd naar

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn een groot land. Het klimaat kan per regio enorm verschillen, net zoals het weer in Noord-Europa anders is dan dat in Zuid-Europa. Daarom is het belangrijk om de periode waarin u reist goed te kiezen. Voor iedereen is dit weer anders. Waar de een houdt van warmte, reist de ander liever met koelere temperaturen en waar de een gaat voor natuur en wildlife, gaat de ander voor cultuur en kustgebieden. Kortom: wat is voor u de beste reistijd?

Wanneer u weet wat de beste tijd is om de verschillende regio's van de VS te bezoeken, maakt dat een groot verschil voor uw vakantie naar het land van de vrijheid en culturele diversiteit, waar elk seizoen zijn eigen charme en activiteiten met zich mee brengt.

Ons team kent de VS als geen ander, omdat we er hebben gewoond, gewerkt of er veel naartoe reizen en contact houden met onze hosts. Met onze kennis van het land en al zijn seizoenen kunnen wij u helpen om het beste reisvoorstel speciaal voor u op maat samen te stellen.

Waarom het schouderseizoen het beste reisseizoen is

  • Door te kiezen voor een reis in het schouderseizoen, zoals de lente (september tot november) en de herfst (maart tot mei), vermijdt u grote drukte en extreme weersomstandigheden. Dit maakt het mogelijk om op een meer authentieke manier in contact te komen met de lokale bevolking en de bezienswaardigheden te verkennen.
  • Profiteer in het schouderseizoen van lagere kosten en betere beschikbaarheid van vluchten, accommodaties en attracties, waardoor u meer uit uw budget haalt en unieke ervaringen kunt beleven of kunt genieten van een langere vakantie.
  • In de lente kunt u genieten van een schitterend schouwspel van bloeiende bloemen en pasgeboren wildlife, terwijl u in de herfst kunt genieten van het prachtige palet aan herfstkleuren die het landschap omtoveren tot een schouwspel van kleur.
  • Het schouderseizoen biedt de perfecte gelegenheid om meer persoonlijke tijd te besteden met uw hosts en gidsen, en om van de vriendelijke lokale bevolking meer te leren over de VS, die graag hun inzichten en insider tips met u delen.

Inspirerende voorbeeldreizen naar de Verenigde Staten

Ontdek New York en de steden en natuur van het Zuidwesten

Verenigde Staten

3 weken vanaf 6450 €

Bekijk deze reis

De Rocky Mountains wachten op u!

Verenigde Staten

7 weken vanaf 10750 €

Bekijk deze reis

De beste reistijd per seizoen

De Verenigde Staten kennen door hun grootte en geografische diversiteit een breed scala aan klimaten, dus de beste tijd om te bezoeken varieert sterk afhankelijk van waar u naartoe wilt en wat u wilt doen.

Onze reisexperts helpen u graag bij het samenstellen van een reisplan dat bestaat uit gepersonaliseerde self-drive routes en unieke activiteiten, afgestemd op uw voorkeuren en reistempo. We begeleiden u van het begin tot het eind van uw reis, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw droomvakantie.

1
Lente
Tussen maart en mei ontwaken de beren uit hun winterslaap en schieten de voorjaarsbloemen uit de grond. In het zuidwesten zijn de temperaturen al aangenaam. Een goede tijd om door de staten Arizona, Utah en Californië te reizen.
2
Zomer
Van juni tot augustus trekken veel nationale parken grote aantallen bezoekers door de zomervakantie, en de temperaturen kunnen flink oplopen. Echter, het binnenland en de westkust bieden tijdens deze periode vaak aangenamere temperaturen, waar de natuur prachtig is en het minder druk is.
3
Herfst
Tussen september en november wordt het klimaat weer milder, dit maakt het een van de mooiste periodes om naar de VS te reizen en de nationale parken te bezoeken of een van de indrukwekkende canyons te verkennen.
4
Winter
Tussen december en februari zijn de noordwestelijke staten veelal bedekt met sneeuw. Voor wie liever mildere weersomstandigheden heeft, is dit de perfecte tijd om de nationale parken van Arizona, Californië en Utah te bezoeken, waar de temperaturen zachter zijn.

Lente

De Verenigde Staten worden langzaam wakker uit zijn winterslaap en in het zuidwesten zijn de temperaturen al aangenaam. Een goede tijd om door de staten Arizona, Utah en Californië te reizen. In de nationale parken ontwaken de beren nadat ze de winter slapend hebben doorgebracht. De perfecte tijd dus als u beren actief wilt zien omdat ze hongerig op pad gaan. Wanneer u in het voorjaar reist, start dan uw reis in het zuiden en trek naar het noorden. Vanaf eind mei zijn de wegen in de Rockys veelal sneeuwvrij en begaanbaar. Tussen mei en oktober zijn bij Monterey Bay in Californië bultrugwalvissen te zien.

Zomer

De zomervakantie begint voor veel Amerikanen. De nationale parken worden in deze periode doorgaans druk bezocht en het kan erg heet worden. Het binnenland en langs de kust van de staten Washington en Oregon kan het heel aangenaam zijn qua temperatuur. De natuur is er prachtig én niet zo druk. Ook op het strand van Californië is het in de zomermaanden goed toeven. Op de eilanden van Hawaii duurt de zomer het langst: namelijk van mei tot oktober.

Herfst

Na de hete zomermaanden, wordt het klimaat in het najaar weer milder. Onze ervaring is dat dit een van de mooiste periodes is om naar de Verenigde Staten af te reizen. In Yellowstone National Park kunt u wildlife zoals beren, elanden, bizons, vossen, dassen, roofvogels en nog vele andere diersoorten spotten. In de zuidwestelijke staten van de Verenigde Staten kunt u uitstekend wandelen en ook voor een bezoek aan een van de indrukwekkende canyons is dit een goede tijd.

Winter

Winter in de Verenigde Staten. De ideale periode om nationale parken in de woestijngebieden van de staten Arizona, Californië en Utah te bezoeken, vanwege de milde temperaturen. Maar ook de eilanden van Hawaii zijn in de wintermaanden populair. De temperatuur ligt dan rond de 26 graden, met af en toe een tropische regenbui. Voor wintersportliefhebbers is dit de tijd om naar de noordwestelijke staten af te reizen, want op de bergen van de Sierra Nevada en in de Rocky Mountains ligt er een dik pak sneeuw. Voor de kust van Californië kunt u de hele winterperiode orka’s en grijze walvissen zien.

Reviews van klanten

Familie Cesar

Verenigde Staten

Nadat wij 2 jaar hebben moeten wachten door corona kwam het er dan toch van, mijn langverwachte reis naar de VS.…

Lees meer

Familie Kroezemann

Canada

Wat begon als een wens om met onze kinderen een grote reis te maken voordat ze het nest verlaten, is dit jaar in…

Lees meer

Ontdek meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.