ca_cowgirl_horseriding_activity
ca_fishing_man_river
ca_canoe mercy river_view
ca_couples_solo_pemberton_river
ca_cowgirl_horseriding_activity
ca_fishing_man_river
ca_canoe mercy river_view
ca_couples_solo_pemberton_river
Haal het meeste uit uw rondreis door Canada

Activiteiten

Uiteraard wilt u het meeste halen uit uw rondreis door Canada. Gelukkig houdt uw reisadviseur rekening met al uw wensen. Tijdens een persoonlijk gesprek kunt u precies aangeven wat u het liefste tijdens uw rondreis doet. Hier krijgt u een idee van al het moois dat u te wachten staat.

Beleef Canada door de ogen van de locals

Ontdek de ruige schoonheid van Barkley Sound tijdens deze wildlife-tour door de schilderachtige Broken Group Islands, aan boord van een motorjacht. Geniet van een begeleide culinaire tour in Victoria en ontdek lokale restaurants, terwijl u tegelijkertijd kennismaakt met historische bezienswaardigheden, unieke architectuur en opmerkelijke buurten. Spot unieke wildlife in een van de Nationale Parken, of maak een kajaktocht over glasheldere meren.

Of u nu voorkeur geeft aan een actieve vakantie, of het liever rustig aan doet, uw Little America reisadviseur zorgt ervoor dat uw activiteiten aansluiten bij uw interesses.

Top 7 activiteiten in West-Canada:

#1: Wildlife

De uitgestrekte natuur van Canada huist een groot aantal wilde diersoorten. Zo woont de grizzlybeer, met hun bruine vacht en spierklomp tussen de schouderbladen, bij Banff National Park. Een bijzondere bergbewoner is de wapiti, behorend tot de hertenfamilie. Vooral in de zomer zult u ze in kuddes zien grazen in de bergen. Voor de kust bij Vancouver Island leven orka's, walvissen en dolfijnen die u tijdens een wildlife cruise van dichtbij kunt bewonderen. Verder heeft u kans om bijvoorbeeld zwarte beren, berggeiten, wasberen, marmotten en zeearenden tijdens uw reis te spotten.

#2: Wijn

Met zo veel ruimte leent Canada zich uitstekend voor de wijnbouw. De meeste wijngaarden liggen op dezelfde breedtegraden als Noordelijk Italië en Luxemburg. Hoewel Canada nog een jong wijnland is, wordt er toch al 200 jaar wijn verbouwd. Het grootste wijngebied van British Columbia is Okanagan-valley, op zo’n 350 kilometer van Vancouver. Maar gelukkig hoeft u vanaf Vancouver niet zo ver te reizen om toch te genieten van een heerlijk glas wijn. Vlakbij de stad ligt Fraser River Valley, weliswaar een kleiner wijngebied, maar niet minder de moeite waard!

Spot een Grizzly beer in Banff National Park
© Sheena Greenlaw
Een lokale wijnboer in British Columbia, Canada
© Destination BC/ Andrea Johnson
Twee herten staan naast een hutje op Vancouver Island Canada
Spot herten op Vancouver Island
Sta oog in oog met een eland in de Canadese natuur

#3: Culinair

Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk een heerlijke maaltijd. Vooral in de steden is er een grote variëteit aan restaurants te vinden, met smaken van over de hele wereld. Vindt u het moeilijk een keus te maken uit alle opties, ga dan mee met een lokale gids en maak kennis met de eetcultuur van de locals. Naast lekker eten is in Canada de ‘take away’ koffie heel populair. Onderweg komt u dan ook regelmatig een drive through tegen waar u uzelf kunt voorzien van een heerlijke bakkie troost. Tim Hortons is Canadese versie van de Amerikaanse Starbucks.

#4: Inheemse Cultuur/ First Nations

Lang voordat de Europeanen en Amerikanen naar Canada kwamen, werd Canada al bewoond door talloze inheemse volken, ieder met hun eigen cultuur en taal. Met de term ‘First Nations’ worden deze oorspronkelijke bewoners van Canada tegenwoordig aangeduid. Alleen de Métis, die deels Europees en deels inheems bloed hebben en de Inuit, die de poolgebieden bewonen, vallen niet onder deze algemene benaming. Nu telt het land 634 inheemse bevolkingsgroepen, onder wie zo’n 50 verschillende talen worden gesproken. Meer over de geschiedenis van Canada en zijn inheemse volken vindt u bijvoorbeeld in het Canadian Museum of History.

Geniet van een culinair hoogstandje
Beleef de First Nations nationale dans
© Tourism Vancouver/Vision Event Photography Inc

#5: Actief: fietsen/ kajakken

Canada is het ideale land voor natuurliefhebbers. En hoe kunt u nu beter van al het moois genieten dan op de fiets of vanuit een kajak! U kunt alles in u opnemen terwijl u zich rustig voortbeweegt. Fietsers zullen In Canada grotendeels gebruik maken van de openbare wegen, die over het algemeen niet erg druk zijn. In steden als Vancouver zijn fietspaden aangelegd, waardoor u heel comfortabel en geheel op uw eigen tempo de stad kunt bewonderen.

Kajakken kan op veel verschillende plekken. Zo kan er in veel Nationale Parken een kajak gehuurd worden, zoals bij Pyramid Lake in Jasper National Park. Laat u betoveren door het blauwgroene water terwijl u geniet van de rust en de prachtige natuur. Ook op zee kan gekajakt worden. Zoals bij Vancouver of voor de kust van Vancouver Island.

Sta versteld van het spectaculaire uitzicht bij Banff National Park
© Jaime Reimer
Ga op een kayak avontuur in Victoria, British Columbia
© Destination BC/Hubert Kang
Ontdek samen de bergen op de fiets
© Paul Zizka

#6: Wandelen

Als u van wandelen houdt, dan kunt u in Canada uw hart ophalen. Met eindeloos veel wandelroutes om te ontdekken, allemaal met hun eigen betoverende schoonheid, kunt u weken vooruit. Geniet van de bergmeren van Joffre Lakes bij Pemberton, het spectaculaire uitzicht op Howe Sound bij St. Marks of ontdek een van de wandelroutes op Vancouver Island, zoals die bij Cathedral Cove en laat u betoveren door de prachtige natuur van West-Canada.

#7: Rondvluchten

Zie de westkust van Canada vanuit een heel nieuw perspectief: vanuit de lucht! Vlieg langs bergtoppen, over oeroude bossen en langs de kustlijn. Ontdek hoe divers het landschap is en kom op plekken waar u normaalgesproken niet zomaar komt. Vanwege de vele afgelegen en onherbergzame gebieden in Canada, wordt er ook wel gebruik gemaakt van watervliegtuigen. Een rondvlucht met een van deze unieke toestellen is een ervaring op zich.

Bekijk een aantal van onze activiteiten

Kies uw reisgezelschap

Een prachtig uitzicht vanuit een vliegtuig op het Great Bear Rainforest
Ga op een hike door de bergen van British Columbia
© Northern BC Tourism/ Abby Cooper

Ontdek meer

Steden in Canada

Steden

Naast eindeloos veel natuur, kent Canada ook mooie steden. De bekendste in het westen van het land zijn Vancouver… lees meer

Wat is uw droomreis?

Voorbeeldreizen naar Canada

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.