ca_4wd_hunting_camp
ca_4wd_hunting_camp

Huurauto versus camper in Canada

Als u echt van Canada en de lokale cultuur wilt genieten, adviseren wij een huurauto. Campers zijn groot en gebruiken veel brandstof. Bovendien mag u lang niet overal met uw camper rijden en overnachten. Uw huurauto, is gloednieuw en rijdt stukken zuiniger. U bent flexibeler, goedkoper uit en komt makkelijker in contact met de locals.

© Government of Yukon

Mobiliteit

U moet goed kunnen manoeuvreren met een camper. De meeste campers zijn drie meter breed en wel negen meter lang. Daarnaast het is ook een kwestie van ‘willen’. Canada kent prachtige bergpassen. De vraag is of u constant peentjes wil zweten als er weer een bocht met afgrond aan komt. En ook goed om te weten: op sommige van deze prachtige wegen mag u überhaupt niet komen.

Kosten

Bij camperverhuurbedrijven betaalt u voor de hoeveelheid kilometers die u van plan bent om af te leggen. Terwijl u bij het huren van een auto een ongelimiteerd aantal kilometers heeft. Een camper huren is een stuk duurder dan een auto en het beestje verbruikt veel meer brandstof (25 liter op 100 kilometer).

Daarbij kan het huren van een camper onvoorziene kosten met zich meebrengen. Denk maar aan de afkoop van het eigen risico, one-way fees en de kosten van de campings.

Ook wordt het boeken van een meerdaagse activiteit een lastig verhaal. Stel u wilt twee dagen op pad in de Rocky Mountains. Uw camper staat stil op de parkeerplaats terwijl de meter doorloopt.

Uw tijd is kostbaar

Met een camper bent u een deel van de dag kwijt aan het opbouwen en afbreken van uw kampement. Dezelfde routine, dag in en dag uit (vullen van de watertanks, toiletcassette etc.). Zou u deze tijd niet veel liever besteden aan een leuke activiteit, zoals walvissen spotten of een mooie fietstocht?

Wij willen dat u elke dag zo goed mogelijk geniet. Dit doen wij door u zoveel mogelijk onder te brengen bij kleinschalige accommodaties, op de meest waanzinnige locaties, waar u in contact komt met de locals.

Aan het eind van een welbestede dag hoeft u niet op te ruimen, maar simpelweg uw benen omhoog te gooien en te genieten van het uitzicht. Zo beleeft u een vakantie met persoonlijke aandacht en zoveel mogelijk contrasten.

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.