Ucluelet 770088 1920
Ucluelet 770088 1920

Reisexperts Melanie en Alexa ervaren The Wild Pacific Trail

Onze Duitse collega's Melanie en Alexa zijn naar Canada afgereisd om unieke plekken te bezoeken. Zij hebben aan de ruige westkust van Vancouver Island De Wild Pacific Trail gelopen. Dit is wat zij zeggen over deze bijzondere wandelroute:

"De Wild Pacific Trail aan de wilde en prachtige westkust van Vancouver Island is een trail die mij bijzonder dierbaar is geworden.

Zelfs het verhaal van het ontstaan van het pad is bijzonder, want het is te danken aan de visie en de onvermoeibare inzet van één bewoner: Jim Martin, meestal "Oyster Jim" genoemd. Hij had al in 1980 het idee om een wandelpad aan te leggen langs de ruige kust rond Ucluelet, om de prachtige natuur voor iedereen toegankelijk te maken. Het kostte hem bijna 20 jaar om zijn project geaccepteerd te krijgen door de autoriteiten. Hij organiseerde de financiering volledig via donaties. Het werk aan het pad begon in 1999, en tot op de dag van vandaag worden steeds meer stukken van het pad aangelegd.

Rust even uit bij een van de vele bankjes die op de route staan
De ruige kustlijn is prachtig om te zien

Wie op pad gaat op de Wild Pacific Trail ervaart regenwouden, adembenemende uitzichten, ruige kusten en steeds weer perfect geplaatste bankjes waar wandelaars alles in zich op kunnen nemen.

Het pad bestaat uit 2 delen: De Lighthouse Loop leidt naar Amphitrite Lighthouse en Brown's Beach over een 2,6 km lange rondwandeling. Het tweede deel van het pad heet Artist Loops en loopt ongeveer 5 km (enkele reis) van Big Beach naar Rocky Bluffs en terug. Er zijn zijpaden op beide routes die kunnen worden gebruikt om de tochten te verlengen, waaronder enkele natuurpaden over verschillende onderwerpen. Veel wandelplezier!"

Ontdek meer over Canada