ca_culture_vancouver_first nations
ca_vancouver_first nations_culture
ca_vancouver coast mountains_culture_first nations
ca_vancouver coast mountains_culture_first nations_nature
ca_culture_vancouver_first nations
ca_vancouver_first nations_culture
ca_vancouver coast mountains_culture_first nations
ca_vancouver coast mountains_culture_first nations_nature
First Nations

Cultuur en geschiedenis

Canada is een smeltkroes van culturen. De Britten en Fransen hebben tijdens de kolonisatie zeker hun stempel op de cultuur gedrukt en ook heeft Amerika duidelijk invloed gehad. Maar de belangrijkste invloed komt van de oorspronkelijke bewoners van Canada: de Métis, Inuit, en First Nations, die samen 4% van de bevolking uitmaken.

De komst van de Europeanen heeft rampzalige gevolgen gehad voor de oorspronkelijke bevolking. Zoals grote aantallen sterfgevallen als gevolg van nieuwe ziekten die door de Europeanen werden meegebracht en de gewelddadige verdrijving van de indianen van hun grondgebied. Toch is de cultuur van de oorspronkelijke bevolking van Canada nog springlevend.

Er zijn talloze musea waar u meer kunt leren over hun fascinerende cultuur en geschiedenis. Maar de cultuur van dichtbij ervaren en de verhalen van de Métis, Inuit en First Nations zelf horen, geeft uw reis nog meer betekenis.

Bezoek het Indigenous Festival bij Trout Lake
© Tourism Vancouver/Vision Event Photography Inc

Musea

Ontdek het rijke erfgoed van de oorspronkelijke bevolking in de verschillende musea. Het Canadian Museum of History is een van de populairste musea van het land en is te vinden in Quebec. De First Peoples Hall presenteert de rijke geschiedenis en verbinding met het land, maar ook de diversiteit van de First Nations, Inuit en Métis en hun bijdrage aan de cultuur en geschiedenis van het land en de wereld.

De Museum of Anthropology, gevestigd in Vancouver, staat bekend om zijn tentoonstellingen van wereldkunst en -culturen en heeft een grote collectie van kunst en voorwerpen van de First Nations. Het Museum van Vancouver is het oudste museum in Vancouver en richt zich op de geschiedenis van de stad en de connectie met de First Nations. De Inuit Gallery van Vancouver heeft een tentoonstelling van Canadese Aboriginal kunst, variërend van sculpturen tot sieraden.

Geniet in British Columbia van verschillende culturele uitjes
Bezoek Museum of Anthropology in Vancouver

Indigenous Country

Ervaar zelf de inheemse tradities en gewoonten tijdens uw reis door Canada, met bijvoorbeeld een verblijf op het grondgebied van het Klahoose First Nations-volk. In het hart van Desolation Sound, tussen de Coast Mountain-toppen en de noordelijke eilanden van de Salish Sea. Geniet op deze afgelegen plek van eeuwenoude tradities en adembenemende natuur. Ga grizzlyberen spotten, kajakken naast een groep walvissen of maak een boswandeling door het grootste gematigde regenwoud op aarde terwijl uw inheemse gidsen u meer leren over de natuur en de Klahoose tradities.

Verken inheemse kunst tijdens uw verblijf in Vancouver in een volledig door First Nations wordt gerund hotel. Hier kunt u tijdens uw verblijf genieten van allerlei inheemse kunstwerken, zoals originele schilderijen, sieraden, aardewerk, houtsnijwerk en nog veel meer. Ook de kamers zijn ontworpen door lokale inheemse kunstenaars en interieurontwerpers uit Vancouver en vertellen bijzondere visuele verhalen over de First Nations-cultuur.

Ontdek de Klahoose inheemse cultuur in British Columbia
© Michele Broadfoot
Sta versteld bij de grenzeloze natuur van de Coast Mountains
Bezoek de First Nations in de Northern Rockies
© Northern BC Tourism/Ryan Dickie
Wist u dat er een wereldkampioenschap 'hoop dancing' bestaat
© Northern BC Tourism/Ryan Dickie

Ontdek meer

Ontdek de natuur van Canada

Nationale Parken

Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit enorme land telt maar liefst 48 nationale parken, elk met zijn… lees meer

Unieke accommodaties op bijzondere plekken

Accommodaties in Canada

Kleinschalige accommodaties zijn een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door Canada. Deze accommodaties zijn… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.