Mt Rainier mountain pine trees
Carbonoffset CX
Can bears trees credit tourism whistler michael allen
Mt Rainier mountain pine trees
Carbonoffset CX
Can bears trees credit tourism whistler michael allen
Uw reis is CO2 neutraal dankzij

CO2 compensatie

Bij Little America willen we positieve veranderingen teweeg brengen binnen het toerisme. Dat betekent dat we de ecologische voetafdruk van uw reis compenseren en ervoor zorgen dat u duurzamer reist. Dit doen we om de adembenemende schoonheid van de natuur van de Verenigde Staten en Canada te beschermen en bewaren voor toekomstige generaties.

Maar we doen veel meer dan alleen CO₂-compensatie: we steunen ook lokale bedrijven en milieuprojecten die samenwerken om duurzaam reizen te bevorderen.

We streven ernaar om de ecologische voetafdruk van uw reis door Noord-Amerika te minimaliseren. Dit doen we door samen te werken met kleinschalige accommodaties en activiteiten, ver weg van het massatoerisme.

Verblijven in kleinschalige accommodaties betekent vaak dat u kunt genieten van lokale seizoensproducten, die door de lokale bevolking verbouwd en verkocht worden. Dit heeft een positieve impact op de lokale en regionale economie, waar deze gemeenschappen van afhankelijk zijn. Daarnaast draagt u bij aan het financieren van milieuprojecten, wat de lokale gemeenschappen in staat stelt om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Hoe helpen wij?

Wanneer u met ons reist, is uw vakantie CO₂-neutraal. Dit betekent natuurlijk niet dat de vluchten geen CO₂ uitstoten, maar dat we elke Little America reis in zijn geheel compenseren. Dit doen we door behulp van hoog aangeschreven klimaatbeschermingsprojecten. Daarnaast werken we samen met initiatieven die helpen om het milieu te beschermen en de locals de middelen geeft om meer onafhankelijk en zelfvoorzienend te kunnen zijn.

We dekken niet alleen de volledige kosten voor onze eigen CO₂-compensatie, maar nemen ook de kosten voor onze rekening als u ervoor kiest om geen bijdrage te leveren.

Door milieuvriendelijke initiatieven samen te steunen, dragen we bij aan schonere lucht in huishoudens in ontwikkelingslanden, helpen we ontbossing te verminderen en zorgen we ervoor dat meer geld in handen blijft van mensen voor wie elke cent telt. Bovendien helpt dit initiatief bij het terugdringen van het jaarlijkse aantal onnodige sterfgevallen.

Milieuprojecten die wij steunen

Clean cookstove project - project voor schone kookovens

Dit project is belangrijk voor zowel het milieu als de kwaliteit van leven. Wist u dat drie miljard mensen hun warme maaltijden moeten bereiden op open vuur? Dit vuur zorgt jaarlijks voor vier miljoen sterfgevallen vanwege allerlei longziekten door roet en rook. Laat dat even bezinken...

Het gebruik van open vuur zorgt ook voor ontbossing, want er wordt heel veel hout gekapt voor een minimale hoeveelheid warmte. Mensen in ontwikkelingslanden geven maar liefst één derde van hun inkomen uit aan brandstof om te koken. Dit gaat letterlijk allemaal in rook op.

Elke Little America klant draagt 15,- bij aan schone kookovens

Andrew Morten, oprichter van Little America
Onze schone kookovens in Azië verminderen het brandstofverbruik met 80%

We doen niet aan greenwashing

Little America gelooft in transparantie over onze bijdrage aan een meer duurzame en toekomstvriendelijke reisindustrie. Het is geen geheim dat vliegreizen een grote ecologische voetdruk achterlaten, maar we ondernemen veel stappen om zowel de ecologische voetafdruk te verminderen en langzamer reizen te bevorderen.

Travelife gecertificeerd

De duurzaamheidscertificering van Travelife is een initiatief voor reisorganisaties die zich inzetten om milieu- en sociaalbewust te ondernemen. Het Travelife-certificaat houdt in dat we zijn beoordeeld door een onafhankelijke auditor en deze beoordeling positief hebben afgesloten.

Ontdek meer over duurzaam reizen