US Beste Reistijd P1055321 Driving Teton NP Header5
US Beste Reistijd P1077205 2 Lake Tahoe Scenery Header6
US SFO view P1066755 SF Biking Tussenfoto Amerika met partner
P1077243 Yosemite Scenery
US Beste Reistijd P1055321 Driving Teton NP Header5
US Beste Reistijd P1077205 2 Lake Tahoe Scenery Header6
US SFO view P1066755 SF Biking Tussenfoto Amerika met partner
P1077243 Yosemite Scenery
Alleen op reis

De beste reistijd voor uw Amerikaanse solo reis

In het voor- en najaar reist u precies buiten het hoogseizoen. In deze periodes zijn de temperaturen over het algemeen vrij aangenaam, wat maakt dat u grotere contrasten kunt opzoeken. Ook zijn de tarieven lager, waardoor de reis goedkoper uitvalt.

Meer weten over uw ideale reistijd?

Vraag het een van onze reisadviseurs, zij kunnen u alles vertellen over wat u in de verschillende tijden van het jaar in de Verenigde Staten kunt zien en doen. Samen met u stellen zij een reis samen die volledig bij uw wensen past.

Lente

In het zuidwesten zijn de temperaturen zeer aangenaam. Een goede tijd om Arizona, Utah en Californië te bezoeken. De nationale parken zitten vol hongerige beren die net uit hun winterslaap komen. Tussen mei en oktober kunt u ook bultruggen spotten. De wegen in de Rocky Mountains zijn eind mei sneeuwvrij.

Wanneer u in de lente reist, is het vaak lekker rustig
© TravelEssence
De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap
© Little America

Zomer

De zomervakantie begint. De nationale parken worden druk bezocht en de temperaturen stijgen. Maar in het binnenland en de kustgebieden van Washington en Oregon zijn de temperaturen heel aangenaam. De natuur is er prachtig én het is niet zo druk. Ook op de stranden van Californië is het goed toeven.

Geniet optimaal van zomerse activiteiten
De zon maakt contrasten nog groter

Herfst

Na de hete zomermaanden wordt het klimaat milder. Dit is een van de mooiste periodes om door de Verenigde Staten te reizen. In Yellowstone National Park kunt u beren, elanden, bizons, roofvogels en vele andere diersoorten spotten. In de zuidwestelijke staten van de VS kunt u uitstekend wandelen en de verschillende canyons bezoeken.

weg door Yosemite met bomen en herfstbladeren
Kijk hoe de natuur van kleur verandert
© TravelEssence
Ook in de herfst is het strand heel aangenaam

Winter

De ideale periode om de woestijngebieden van Arizona, Californië en Utah te bezoeken. Voor wintersportliefhebbers is dit de tijd om door de noordwestelijke staten te reizen. In het Sierra Nevada gebergte en de Rocky Mountains ligt een dik pak sneeuw. Voor de kust van Californië kunt u orka’s spotten.

De winter geeft het landschap iets magisch
Heeft u wel eens een wintersport vakantie naar de VS overwogen?

Meer over soloreizen in de VS

Ontdek voorbeeldreizen voor solo reizigers

Het Amerikaanse zuidwesten heeft een verbazingwekkend kleurenpalet. Vanuit het binnenland, met zijn rode rotsen en… lees meer

Dit wordt de soloreis van uw leven. Met eigen ogen ontdekt u hoe divers en majestueus het Amerikaanse landschap… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.