IMG 1597
IMG 1597

Absolute must-do's in LA!

Welkom in Los Angeles, The City of Angels en de bakermat van de entertainmentindustrie! Hier kunt u genieten van de glinsterende wereld van Hollywood, ontspannen onder de stralende zon op pittoreske stranden en de meest iconische buurten verkennen. Of u nu een cinefiel, natuurliefhebber of fijnproever bent, Los Angeles heeft voor iedereen iets speciaals te bieden. Laat u inspireren door onze lijst van 10 hoogtepunten en beleef de betoverende magie van deze Californische metropool.

1. Hollywood Boulevard: op weg naar de sterren

Hollywood Boulevard is een van de beroemdste straten in het hart van Los Angeles. Het biedt 3,5 kilometer aan musea, winkels, restaurants en cafés. Het hoogtepunt is echter de Walk of Fame met meer dan 2760 sterren die de namen eren van beroemdheden uit de film-, televisie-, muziek-, theater- en radiowereld. Zoek naar de ster van je favoriete celebrity!

De Walk of Fame is een zeer populaire plek voor toeristen - daarom raden we een bezoek in de vroege ochtend aan als je de plek meer voor jezelf wilt hebben. Vanaf hier kun je naar een ander hoogtepunt lopen, weg van alle drukte.

Het is ook de thuisbasis van het beroemde Dolby Theatre, waar elk jaar de Oscars worden uitgereikt. Grijp je kans en boek een rondleiding door de gebouwen van deze eerbiedwaardige zalen.

Recht tegenover ligt het TCL Chinese Theatre. Het maakt niet alleen indruk met zijn imposante architectuur, maar ook met de beroemde hand- en voetafdrukken van de sterren op het plein ervoor. Het TLC is niet alleen een historisch monument, maar ook een populaire bioscoop waar nog steeds regelmatig films worden vertoond. Hier krijg je de kans om actuele films te zien, terwijl je de unieke sfeer van het theater ervaart.

Het El Capitan Entertainment Center op Hollywood Boulevard is de locatie waar de beroemde "Jimmy Kimmel Live! late-night show wordt opgenomen. Hier heb je de onvergetelijke kans om in het publiek te zitten, maar je moet wel zorgen voor een aanvraag ten minste drie weken voor vertrek.

Bewonder het Chinese Theater en de handafdrukken van de sterren
© Little America _ Lara Mariano
In het Dolby Theatre worden elk jaar de Oscars uitgereikt
© Little America _ Lara Mariano

2. Runyon Canyon: natuur en uitzicht midden in de stad

Op loopafstand van de bruisende Walk of Fame ligt een ware oase van rust en natuur - Runyon Canyon. Hier vind je zowel gemakkelijke geasfalteerde wandelpaden als meer uitdagende natuurlijke paden. Ze slingeren allemaal door het adembenemende heuvellandschap waar Los Angeles zo beroemd om is. Welk pad je ook kiest: Aan het eind word je beloond met een uniek uitzicht. Pas hier besef je hoe enorm groot de stad is. Vanaf hier zie je Hollywood, de wolkenkrabbers van downtown en de stranden van Venice en Malibu. Vanuit sommige hoeken van het park kun je ook een glimp opvangen van het Hollywood sign en de indrukwekkende herenhuizen in de Hollywood Hills.

In Runyon Canyon kom je vooral locals tegen die aan het joggen zijn of hun hond uitlaten. Een bezoek aan het park is vooral mooi in de lente, wanneer de heuvels nog veel groen dragen en de wilde bloemen uitlopen. Tussen de palmbomen en tsjilpende vogels kun je hier perfect nieuwe energie opdoen.

Wandel door de natuur van de Runyon Canyon...
© Little America _ Lara Mariano
...en geniet van een prachtig uitzicht
© Little America _ Lara Mariano

3. Griffith Observatory: hoog boven de stad

Het Griffith Observatory is een indrukwekkend monument en educatief centrum hoog boven de stad in de Hollywood Hills. Hier kun je interactieve tentoonstellingen over astronomie of een enorme telescoop in de koepel bewonderen - allemaal gratis toegankelijk! Het buitengedeelte van de locatie is erg pittoresk en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het beroemde Hollywood Sign. Vooral bij zonsopgang of zonsondergang is het een waar spektakel met de duizenden lichtjes van de stad. Neem een taxi of Uber langs de kronkelige straten en loop terug naar beneden naar Griffith Park.

Vanaf het Griffith Observatory heb je een prachtig uitzicht over LA...
© Little America _ Lara Mariano
...en het Hollywood Sign
© Little America _ Lara Mariano

4. Het Hollywood Sign: een iconisch gezicht

Zowat elke bezoeker aan LA zou graag een foto van het iconische Hollywood sign als souvenir hebben. Volkomen begrijpelijk - het is tenslotte het symbool van de entertainmentindustrie dat straalt zoals we het nu kennen na de renovatie in de jaren 1970. Er zijn talloze plaatsen of wandelpaden vanwaar je de witte letters kunt zien. De afstanden zijn echter vaak te groot, wat lastig is voor de perfecte foto. Zoals gezegd zijn Runyon Canyon en Griffith Observatory goede startpunten, maar je kunt nog dichterbij komen.

Een absolute insidertip is de weg Mulholland Drive. Omdat het echter een kleine weg is en bewoners zich misschien gestoord voelen, raden we Lake Hollywood Park aan. Dit kleine, bescheiden park in de heuvels ligt vlakbij het pittoreske stuwmeer van de stad en biedt het perfecte fotomotief! Voor een ander perspectief maak je een wandeling door Bronson Canyon naar de parkeerplaats van Canyon Drive. Vanaf hier brengt een steile klim je achter het Hollywood sign. Dichterbij de beroemde letters kun je niet komen!

Vanaf Griffith Observatory heb je in de verte uitzicht op het Hollywood Sign
© Little America _ Lara Mariano
Maar dichterbij dan Lake Hollywood Park komt het niet!
© Little America _ Lara Mariano

5. Culinaire reis door de tijd: klassieke diners

Bezoek tussendoor een typisch Amerikaanse diner. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Bezoek bijvoorbeeld Mel's Diner in West Hollywood. Hier kun je genieten van Amerikaanse delicatessen in een retro-geïnspireerde sfeer. Voor relatief lage prijzen krijg je grote porties en heerlijke desserts zoals chocoladetaart of pompoentaart. Bovendien heeft elke tafel zijn eigen kleine jukebox. Gooi er een kwartje in en kies je favoriete nummer.

Bezoek Mel's Diner in West Hollywood...
© Little America _ Lara Mariano
...en trakteer jezelf op een heerlijk stuk taart
© Lara Mariano

6 Beverly Hills: glamour tussen straten met palmbomen

Als je wil zien hoe de rijken en beroemdheden in Los Angeles leven, raden we je een wandeling door de woonwijken van Beverly Hills aan. Hier zijn geen twee huizen hetzelfde en er is een grote verscheidenheid aan architectonische stijlen te bewonderen - van mediterrane huizen tot romantische cottages tot neoklassieke herenhuizen. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, zijn prachtige voortuinen en een vleugje luxe. De straten van Beverly Hills worden omzoomd door lanen met reusachtige palmbomen die naar de hemel reiken - een prachtig fotomotief. Maak een souvenirfoto voor het grote buurtbord, bezoek het politiebureau in Spaanse stijl waar "Beverly Hills Cop" werd opgenomen en wandel over Rodeo Drive waar luxe boetieks op je wachten.

De wijk Beverly Hills staat bekend om zijn...
© Little America
...evenals voor de enorme palmenlanen
© Little America _ Lara Mariano

7. Malibu / El Matador Beach: ontspanning aan zee

Weg van de drukte en in het noordwesten van de stad ligt Malibu. Deze wijk wordt zelden bezocht door toeristen en is daarom een toevluchtsoord voor veel beroemde persoonlijkheden die hier wonen. Reizigers die op zoek zijn naar rust en minder toeristische plekken zijn hier ook aan het juiste adres. El Matador Beach is een echte insider's tip: de dramatische rotsformaties en bogen op het strand laten je versteld staan. Wandel langs het strand, zet je voeten in de wilde Stille Oceaan en geniet van de stilte.

Wandelen langs El Matador Beach in Malibu...
© Little America _ Lara Mariano
...en loop door mystieke rotsbogen
© Little America _ Lara Mariano

8. Warner Bros. Studio: Achter de schermen van Hollywood

Los Angeles biedt talloze musea en rondleidingen voor filmliefhebbers, zoals het Hollywood Museum, Academy Museum of Motion Pictures, Icons of Darkness of de beroemde studiotour bij Universal Studios. Maar terwijl Universal Studios een erg populair themapark is, is een bezoek aan Warner Studios meer een insider-tip.

De ervaring omvat een rit van ongeveer een uur over het grote terrein en de beroemde filmsets uit films als Jurassic Park of Batman. De tour vindt plaats in kleine groepen en de gepassioneerde gidsen geven boeiende informatie over de trucs die bij het filmen zijn gebruikt. Tijdens de tour zijn er verschillende stops en uitgangen om bepaalde sets van binnen te bekijken. De tour omvat ook de beroemde podia die te zien zijn in de openingscredits van elke Warner-productie. Houd hier je ogen open, want er vinden hier elke dag producties plaats en het kan zijn dat een of twee beroemde mensen een pauze nemen. Foto's zijn in dit gedeelte echter niet toegestaan.

De rondleiding wordt gevolgd door een onafhankelijke rondleiding door hallen waar je je kunt vergapen aan talloze kostuums, voertuigen en memorabilia. Er zijn ook talloze interactieve stations, zoals het nasynchroniseren van je eigen filmsequenties. Bovendien kun je geweldige souvenirfoto's maken in sets uit Harry Potter, Big Bang Theory of Friends. Leuk voor grote en kleine filmfans!

Rijd over het indrukwekkende terrein, waar hele steden zijn nagebouwd...
© Little America _ Lara Mariano
...en bezoek originele en nagebouwde filmsets
© Lara Mariano

9 Venice Beach & Venetiaanse grachten: kunst en vrije geest

Dompel jezelf onder in de kleurrijke en creatieve sfeer van Venice Beach. Hier kom je straatartiesten, muzikanten, waarzeggers en originele winkeltjes tegen. De stranden zijn hier omzoomd met graffiti bedekte palmbomen en atleten laten hun kunsten zien op Muscle Beach, waar legendes als Arnold Schwarzenegger ooit trainden. Trakteer jezelf op een stevige ontbijtburrito en bekijk de trucs van de vele skaters en rolschaatsers in de skateparken.

Niet ver van de promenade, maar toch een compleet contrast, zijn de kanalen van Venice. Hier kun je zien waarom de wijk is vernoemd naar zijn Italiaanse voorbeeld: Talrijke kanalen en charmante bruggetjes kenmerken deze woonwijk. De alternatieve huizen met hun prachtige tuinen zijn een bezienswaardigheid op zich. De geur van de vele bloemen hangt hier in de lucht en de rust die deze plek uitstraalt, maakt het iets heel bijzonders.

Onze tip: huur een fiets en rijd langs het strand terwijl je de zeebries voelt. Zo ben je binnen 15 minuten bij ons laatste hoogtepunt.

Venice Beach heeft een alternatieve sfeer met veel skaters
© Little America _ Lara Mariano
De kanalen van Venetië daarentegen zijn een schilderachtige oase van rust
© Little America _ Lara Mariano

10. Santa Monica Pier: plezier en entertainment aan zee

Je kunt het al aan de horizon zien vanuit Venice: De Santa Monica Pier is een populaire plek voor gezinnen en bezoekers van alle leeftijden. Attracties zoals een reuzenrad en een achtbaan, amusementshallen, restaurants en een droomachtig uitzicht op de Stille Oceaan wachten hier op je. Het is ook het eindpunt van de legendarische Route 66, die wordt aangegeven met een bord en een populaire fotoplek is. Geniet van de recreatieve activiteiten en wandel langs de pier om de kenmerkende sfeer te proeven.

De beroemde Route 66 eindigt bij de Santa Monica Pier
© Little America _ Lara Mariano
De pier biedt een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan
© Little America _ Lara Mariano

Ontdek meer blogs