Ons team houdt ontwikkelingen nauwlettend in de gaten
Update Coronavirus

Actuele reisinformatie

Uw reis naar Canada en de Verenigde Staten kan beginnen!

Laatste update: 9 januari 2023

De grenzen van de Verenigde Staten en Canada zijn open alweer geruime tijd open. Toch veranderen de toegangsregels nog regelmatig. Zo moet u voor uw reis naar de Verenigde Staten een bewijs van vaccinatie kunnen laten zien. Voor Canada is dit sinds 1 oktober 2022 niet meer nodig. Groen licht dus om uw reis te plannen!

Voorwaarden en documenten

Uiteraard zijn we heel blij met het nieuws van de openen grenzen. Maar de manier van reizen is wat anders ten opzichte van voor de Corona pandemie. Er zijn bepaalde voorwaarden om aan te voldoen en extra documenten om in te vullen. Welke dit precies zijn, leest u op deze pagina. Ook vindt u een stapsgewijs overzicht van wat u bij het overgaan van de verschillende grenzen kunt verwachten. Heeft u meer vragen? Neem dan een kijkje op onze pagina met Veelgestelde Vragen.

KLM
Vlieg de vakantie van uw dromen tegemoet
US VLIEGEN KLM Economy
Zit u binnenkort in deze stoel?

Toegangseisen Canada

 • Sinds 1 oktober 2022 is het niet meer verplicht om gevaccineerd te zijn om naar Canada te reizen.
 • Sinds 1 oktober 2022 hoeven reizigers niet meer getest te worden voor hun reis richting Canada.
 • De ArriveCAN app is niet meer verplicht om te gebruiken, maar als u naar de internationale luchthavens Toronto Pearson, Vancouver of Montréal-Trudeau vliegt, kunt u ArriveCAN nog steeds gebruiken om uw Advance CBSA-verklaring in te vullen en tijd besparen bij aankomst.
 • Het dragen van een mondkapje in openbaar vervoer is niet meer verplicht. Op internationale vluchten kan dit nog wel verplicht zijn, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.
Usa hawaii island waipio bay and valley credit hawaii tourism authority tor johnson
Waarom niet overwinteren op Hawaii!?
© hawaii tourism authority | tor johnson

Toegangseisen Verenigde Staten

Voorwaarden gevaccineerde reizigers:

 • Alle volwassen reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn met een door de Verenigde Staten goedgekeurd vaccin (ook hersteld zijn van Corona in combinatie met één vaccinatie wordt goedgekeurd, als u hiervan een medische verklaring heeft van een arts). Goedgekeurde vaccins zijn:
  • Moderna
  • Johnson & Johnson
  • Pfizer-BioNTech
  • Oxford-AstraZeneca/Covishield
  • Sinopharm
  • Sinovac
 • Vaccinatieplicht geldt vanaf 18 jaar.
 • Een negatieve testuitslag is sinds 12 juni 2022 niet meer nodig.
 • Er is geen quarantaineplicht.
 • Mocht u per auto vanuit de VS naar Canada of Mexico willen reizen, dan gelden dezelfde regels als wanneer u vliegt. Zover bekend moet u ook dan een negatieve PCR-test te laten zien.
 • Mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, op vliegvelden en op binnenlandse vluchten is komen te vervallen. Op internationale vluchten kan dit nog wel verplicht zijn, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Naast bovengenoemde corona gerelateerde voorwaarden, moet u aan alle standaard voorwaarden voldoen:

 • een geldig paspoort
 • een geldig ESTA-reistoestemming

Kijk voor meer informatie op de website van de Ambassade van de Verenigde Staten of de site van de CDC.

Empty airport covid travel
Zij zijn er klaar voor...
Airport check in covid travel
....u ook?

Wat u aan de grens van Canada kunt verwachten

U wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn voor uw reis naar Canada en voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan. Hierbij een overzicht van de documenten die u in ieder geval bij u moet hebben.

Check-in bij de Europese grens

Bij aankomst op het vliegveld moet u aan de balie inchecken (niet online). Zorg dat u ruim voor vertrek op de luchthaven bent, voor het geval er een lange wachtrij is. Zorg dat u alle onderstaande documenten bij u heeft:

 • Uw eTA-bevestiging (visum)
 • Uw paspoort

De Canadese grens

Bij aankomst in Canada, moet u een formulier invullen. Dit kan digitaal op daarvoor bestemde apparaten die u in de terminal vindt. Hier vult u uw aankomstinformatie in en beantwoordt vragen als:

 • Importeert u gevaarlijke goederen?
 • Heeft u een verblijfplek?
 • Wat is het doel van uw reis?
 • Bent u onlangs op een boerderij geweest?

Uw formulier wordt vervolgens geprint en gecontroleerd door de grensbeambte. Deze controleert ook uw paspoort en stelt u eventueel enkele vragen.

Over het algemeen verloopt de hele procedure vrij soepel, zeker wanneer u goed voorbereid bent.

Covid passport code phone
Breng al uw papieren op orde...
Covid passport check
...en ga zonder zorgen op reis

Waarom het verstandig is om juist nu bij een reisspecialist te boeken

Wanneer u een reis naar Canada of de Verenigde Staten plant, wilt u natuurlijk goed voorbereid en zorgeloos op reis gaan. Met een reisspecialist profiteert u niet alleen van een reis die geheel op uw wensen is aangepast, maar ook van flexibele boekingsmogelijkheden. Mocht uw reis namelijk vanwege Covid niet door kunnen gaan, dan kan uw reis kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd.

Boeken bij een reisspecialist geeft u, in deze onzekere tijden, de zekerheid die u nodig heeft om uw droomreis te plannen. U wordt voorzien van alle informatie die u nodig heeft en kunt al uw vragen stellen, waardoor u goed voorbereid op reis kunt gaan. Ook wordt uw reis eenvoudig omgeboekt of geannuleerd wanneer er iets gebeurd waardoor uw reis niet door zou kunnen gaan.

Door de lange duur van de pandemie, is een reisspecialist goed ingespeeld om alle bijzondere voorwaarden en procedures die in de afgelopen tijd het nieuwe normaal zijn geworden. Wanneer u boekt bij een reisspecialist, dan weet u dat u boekt bij iemand die weet wat hij/zij doet en er alles aan zal doen om uw wensen tegemoet te komen.

Uw voordelen wanneer u met Little America reist

Door de pandemie is de flexibiliteit waarmee we voorheen konden reizen behoorlijk aangetast. Gelukkig begint de wereld inmiddels weer open te gaan en wij zijn er helemaal klaar voor. Tijdens de pandemie hebben we bij Little America de tijd genomen om onze processen te perfectioneren, nieuwe producten toe te voegen en ons team uit te breiden. Hierdoor zijn we er zeker van dat uw reis een droomreis wordt en dat u zorgeloos op reis kunt gaan.

Little America zorgt ervoor dat:

 • U op locaties midden in de natuur verblijft, ver weg van het massatoerisme. Dus geen overvolle hotel lobby's, liften, bussen en buffetrestaurants.
 • Uw lokale hosts goed worden voorbereid op uw komst en u daardoor bij naam kennen. Ook als u vragen heeft of op zoek bent naar tips over de omgeving, dan staan zij voor u klaar.
 • U alleen op plekken komt, waar wij zelf al zijn geweest. Om ervoor te zorgen dat aan al uw wensen en verwachtingen wordt voldaan, brengen we regelmatig een bezoek aan onze hosts. We spreken iedereen persoonlijk en zijn altijd opzoek naar nieuwe, unieke, kleinschalige accommodaties en activiteiten. Zo weten we altijd wat u te wachten staat wanneer u op uw bestemming aankomt.
Homepage can bear
Laat u verrassen door de natuur
Canadian rockies places canada
Kom op unieke locaties

Reiskoorts

Steeds meer grenzen gaan open voor internationale reizigers. Sinds de grenzen open zijn gegaan, zien we dat mensen een zekere 'reiskoorts' hebben ontwikkeld. Mensen gaan massaal hun welverdiende vakantie inhalen.

We merken dat sommige locaties voor 2022 zelfs al zijn volgeboekt. Aangezien de meeste mensen hun reis minstens een jaar van tevoren vastleggen, raden wij u aan niet te lang te wachten met het plannen van uw vakantie. Volg vast een van onze presentaties of maak een afspraak met een van de reisspecialisten van Little America.

Wanneer u uw vakantie ruim van tevoren boekt, heeft u volop keus en geniet u van de beste accommodaties en activiteiten en ook nog eens voor de beste prijs. Haal het meeste uit uw vakantie en begin nu vast met het plannen van uw droomreis, voordat de toeristische industrie verder aantrekt.

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel dan niet langer, maar boek nu uw vakantie naar de Verenigde… lees meer

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Amerika en/of Canada

Zorgeloos genieten Om straks zorgeloos te kunnen genieten van uw vakantie, voorzien we u van informatie rond uw… lees meer

Reizen naar Canada en de Verenigde Staten

COVID-19: Veelgestelde Vragen

Heeft u vragen? We voorzien u graag van antwoorden Laatste update: 3 oktober 2022 Reizen in de tijd van COVID-19… lees meer

U wilt natuurlijk het meeste uit uw reis naar Amerika of Canada halen. Maar het boeken van de ideale vakantie… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.