Ons team houdt ontwikkelingen nauwlettend in de gaten
Update Coronavirus

Actuele reisinformatie

Uw reis naar Canada en de Verenigde Staten kan beginnen!

Laatste update: 13 juni 2022

De grenzen van de Verenigde Staten en Canada zijn open! Internationale reizigers die volledig zijn gevaccineerd kunnen vanuit geselecteerde Europese landen weer naar de VS en Canada op vakantie. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor deze landen staat daarbij op groen! Groen licht dus om uw reis te plannen.

Voorwaarden en documenten

Uiteraard zijn we heel blij met het nieuws van de openende grenzen. Maar de manier van reizen is wat anders ten opzichte van voor de pandemie. Er zijn bepaalde voorwaarden om aan te voldoen en extra documenten om in te vullen. Welke dit precies zijn, leest u op deze pagina. Ook vindt u een stapsgewijs overzicht van wat u bij het overgaan van de verschillende grenzen kunt verwachten. Heeft u meer vragen? Neem dan een kijkje op onze pagina met Veelgestelde Vragen.

Vlieg de vakantie van uw dromen tegemoet
Zit u binnenkort in deze stoel?

Toegangseisen Canada

Voorwaarden waaraan gevaccineerde reizigers moeten voldoen:

 • Reizigers moeten ten minste 14 dagen voor aankomst in Canada volledig zijn gevaccineerd en het bewijs hiervoor kunnen overhandigen. Het gaat hier om de volledige informatie van het vaccin dat is toegediend (of een combinatie van vaccins), dat door de Canadese regering is geaccepteerd.
 • Geaccepteerde vaccins zijn die vervaardigd door:
  • Pfizer
  • Moderna
  • AstraZeneca
  • Janssen
 • Sinds 1 april 2022 hoeven volledig gevaccineerde reizigers niet getest te worden voor hun reis richting Canada.
 • Reizigers mogen geen symptomen van het COVID-19 virus vertonen
 • Reizigers moeten gevraagde informatie geven via de Arrive CAN-app of website
 • Reizigers kunnen bij aankomst alsnog verplicht worden zich te laten testen. In het geval van testen, moeten reizigers ter plekke het testresultaat afwachten.
 • Internationale reizigers zijn verplicht de eerste 14 dagen na aankomst in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Ook moeten zij een lijst van nauwe contacten bijhouden.

Niet gevaccineerde reizigers:

Niet gevaccineerde reizigers worden niet in Canada toegelaten. Uitzonderingen zijn: wanneer zij staatsburger van Canada zijn, een dubbele nationaliteit bezitten (waaronder de Canadese) of permanent ingezetenen zijn.

Waarom niet verwinteren op Hawaii!?
© hawaii tourism authority | tor johnson

Toegangseisen Verenigde Staten

Voorwaarden gevaccineerde reizigers:

 • Alle volwassen reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn met een door de Verenigde Staten goedgekeurd vaccin (ook hersteld zijn van Corona in combinatie met één vaccinatie wordt goedgekeurd, als u hiervan een medische verklaring heeft van een arts). Goedgekeurde vaccins zijn:
  • Moderna
  • Johnson & Johnson
  • Pfizer-BioNTech
  • Oxford-AstraZeneca/Covishield
  • Sinopharm
  • Sinovac
 • Vaccinatieplicht geldt vanaf 18 jaar.
 • Een negatieve testuitslag is sinds 12 juni 2022 niet meer nodig.
 • Er is geen quarantaineplicht.
 • Mocht u per auto vanuit de VS naar Canada of Mexico willen reizen, dan gelden dezelfde regels als wanneer u vliegt. Zover bekend moet u ook dan een negatieve PCR-test te laten zien.
 • Mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, op vliegvelden en op binnenlandse vluchten is komen te vervallen. Op internationale vluchten kan dit nog wel verplicht zijn, afhankelijk van de vliegmaatschappij.

Naast bovengenoemde corona gerelateerde voorwaarden, moet u aan alle standaard voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een geldig paspoort en een geldig ESTA-reistoestemming. Kijk voor meer informatie op de website van de Ambassade van de Verenigde Staten.

Zij zijn er klaar voor...
....u ook?

Wat u aan de grens van Canada kunt verwachten

U wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn voor uw reis naar Canada en voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan. Hierbij een overzicht van de documenten die u in ieder geval bij u moet hebben.

Check-in bij de Europese grens

Dient u, bij aankomst op het vliegveld, aan de balie in te checken (niet online). Zorg dat u ruim voor vertrek op de luchthaven bent, voor het geval dat er een lange wachtrij is. Zorg dat u alle onderstaande documenten bij u heeft:

 • Een bewijs van (volledige) vaccinatie in het Engels.
 • De ArriveCan-app, gedownload en ingevuld op uw telefoon.
 • Uw eTA-bevestiging
 • Uw paspoort

Het is belangrijk dat u van de ArriveCan-app de nieuwste versie van de app gebruikt. Canada update deze app regelmatig, dus houd dit in de gaten. Het is aan te raden om de app de dag voor vertrek te downloaden en in te vullen.

Wanneer u de ArriveCan-app heeft gedownload, zorg er dan voor dat u twee afzonderlijke vaccinatiebewijzen uploadt: een voor de eerste vaccinatie en een voor de tweede vaccinatie. U kunt ook twee keer hetzelfde document uploaden.

Enige tijd na het uploaden zal de app een "i" weergeven, wat voor ‘ingeënt’ staat. Dit zal de grensprocedure soepeler maken. Wanneer de app na een dag nog steeds een "v" toont, dan is het document niet goed doorgekomen en moet u uw vaccinatiebewijs opnieuw uploaden.

Tweede controle Europese grens

Na de bagagecontrole kan er een tweede screening plaatsvinden, maar dit is niet bij iedereen het geval. Bij deze screening worden de volgende documenten opnieuw gecontroleerd:

 • Paspoort
 • ArriveCan-app
 • Bewijs van vaccinatie
 • PCR-test

De Canadese grens

Bij aankomst in Canada, moet u een formulier invullen. Dit kan digitaal op daarvoor bestemde apparaten die u in de terminal vindt. Hier vult u uw aankomstinformatie in en beantwoordt vragen als:

 • Importeert u gevaarlijke goederen?
 • Heeft u een verblijfplek?
 • Wat is het doel van uw reis?
 • Bent u onlangs op een boerderij geweest?

Uw formulier wordt vervolgens geprint en gecontroleerd door de grensbeambte. Deze controleert ook uw paspoort en stelt u eventueel enkele vragen.

Ook is het mogelijk dat u willekeurig gevraagd wordt om een COVID-19 test uit te voeren.

Over het algemeen verloopt de hele procedure vrij soepel, zeker wanneer u goed voorbereid bent.

Breng al uw papieren op orde...
...en ga zonder zorgen op reis

Waarom het verstandig is om juist nu bij een reisspecialist te boeken

Wanneer u een reis naar Canada of de Verenigde Staten plant, wilt u natuurlijk goed voorbereid en zorgeloos op reis gaan. Met een reisspecialist profiteert u niet alleen van een reis die geheel op uw wensen is aangepast, maar ook van flexibele boekingsmogelijkheden. Mocht uw reis namelijk vanwege Covid niet door kunnen gaan, dan kan uw reis kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd.

Boeken bij een reisspecialist geeft u, in deze onzekere tijden, de zekerheid die u nodig heeft om uw droomreis te plannen. U wordt voorzien van alle informatie die u nodig heeft en kunt al uw vragen stellen, waardoor u goed voorbereid op reis kunt gaan. Ook wordt uw reis eenvoudig omgeboekt of geannuleerd wanneer er iets gebeurd waardoor uw reis niet door zou kunnen gaan.

Door de lange duur van de pandemie, is een reisspecialist goed ingespeeld om alle bijzondere voorwaarden en procedures die in de afgelopen tijd het nieuwe normaal zijn geworden. Wanneer u boekt bij een reisspecialist, dan weet u dat u boekt bij iemand die weet wat hij/zij doet en er alles aan zal doen om uw wensen tegemoet te komen.

Uw voordelen wanneer u met Little America reist

Door de pandemie is de flexibiliteit waarmee we voorheen konden reizen behoorlijk aangetast. Gelukkig begint de wereld inmiddels weer open te gaan en wij zijn er helemaal klaar voor. Tijdens de pandemie hebben we bij Little America de tijd genomen om onze processen te perfectioneren, nieuwe producten toe te voegen en ons team uit te breiden. Hierdoor zijn we er zeker van dat uw reis een droomreis wordt en dat u zorgeloos op reis kunt gaan.

Little America zorgt ervoor dat:

 • U op locaties midden in de natuur verblijft, ver weg van het massatoerisme. Dus geen overvolle hotel lobby's, liften, bussen en buffetrestaurants.
 • Uw lokale hosts goed worden voorbereid op uw komst en u daardoor bij naam kennen. Ook als u vragen heeft of op zoek bent naar tips over de omgeving, dan staan zij voor u klaar.
 • U alleen op plekken komt, waar wij zelf al zijn geweest. Om ervoor te zorgen dat aan al uw wensen en verwachtingen wordt voldaan, brengen we regelmatig een bezoek aan onze hosts. We spreken iedereen persoonlijk en zijn altijd opzoek naar nieuwe, unieke, kleinschalige accommodaties en activiteiten. Zo weten we altijd wat u te wachten staat wanneer u op uw bestemming aankomt.
Laat u verrassen door de natuur
Kom op unieke locaties

Reiskoorts

Steeds meer grenzen gaan open voor internationale reizigers. Sinds de grenzen open zijn gegaan, zien we dat mensen een zekere 'reiskoorts' hebben ontwikkeld. Mensen gaan massaal hun welverdiende vakantie inhalen.

We merken dat sommige locaties voor 2022 zelfs al zijn volgeboekt. Aangezien de meeste mensen hun reis minstens een jaar van tevoren vastleggen, raden wij u aan niet te lang te wachten met het plannen van uw vakantie. Volg vast een van onze presentaties of maak een afspraak met een van de reisspecialisten van Little America.

Wanneer u uw vakantie ruim van tevoren boekt, heeft u volop keus en geniet u van de beste accommodaties en activiteiten en ook nog eens voor de beste prijs. Haal het meeste uit uw vakantie en begin nu vast met het plannen van uw droomreis, voordat de toeristische industrie verder aantrekt.

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel dan niet langer, maar boek nu uw vakantie naar de Verenigde… lees meer

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Amerika en/of Canada

Zorgeloos genieten Om straks zorgeloos te kunnen genieten van uw vakantie, voorzien we u van informatie rond uw… lees meer

Reizen naar Canada en de Verenigde Staten

COVID-19: Veelgestelde Vragen

Heeft u vragen, dan voorzien wij u graag van antwoorden Laatste update: 16 juni 2022 Reizen in de tijd van… lees meer

Boeken bij Little America

Wat kunnen wij voor u betekenen?

U wilt natuurlijk het meeste uit uw reis naar Amerika of Canada halen. Maar het boeken van de ideale vakantie… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.