USA Arizona Grand Canyon two people on rock
P1077429 Yosemite Scenery
USA Arizona Grand Canyon two people on rock
P1077429 Yosemite Scenery

Familie Kroezemann

Wat begon als een wens om met onze kinderen een grote reis te maken voordat ze het nest verlaten, is dit jaar in vervulling gegaan. Little America heeft onze wens doen uitkomen!

Het westen van de VS

Deze zomer zijn we 3 weken door het westen van Amerika gereden. Simone, onze reisspecialist, heeft tijdens het gesprek goed geluisterd naar onze wensen en heeft dit omgezet naar een overweldigende, fantastische en prachtige reis.

Wat een te gekke accommodaties hebben we gehad die allemaal even fijn en goed waren. We hebben in lodges, (prachtig gelegen in de bossen en in de nationale parken), in een tent (met een eindeloos uitzicht), in hotels (van klein naar groot) gezeten. We hebben in het centrum gezeten van Las Vegas en San Francisco en aan het strand bij Santa Monica. Deze plekken waren prima vertrekpunten voor dat wat we wilden/gingen doen.

De familie Kroezemann
Het Baywatch huisje in Venice Beach

Las Vegas

Met een rechtstreekse vlucht van de KLM begon onze reis in over-de-topstad Las Vegas! We kwamen ogen en oren te kort. Het is er groots, flitsend, ‘schreeuwend’, maar zo’n belevenis! In een kort ogenblik hebben we New York, Parijs, Egypte, Venetië (met heuse gondels en gondeliers) en Rome aangedaan. Ongelooflijk!

Daarna hebben we de reis vervolgd en kennisgemaakt met de imposante natuur: The Grand Canyon en de Navajo’s, Zion National Park en Yosemite National Park en de sequoia's.

Voor vertrek op Schiphol
Klein Venetië in Las Vegas

Aantal hoogtepunten

The Grand Canyon: imposant en groots: zowel overdag als ‘s avonds met zonsondergang. Spectaculair was het regengordijn dat hing in de kloof. Het leken wel coulissen én ook de regenboog. Wat is Moeder Natuur toch prachtig. Met een Navajo een leuke rit gemaakt waarbij we veel informatie kregen over hun volk. Tijdens de reis ook nog een uitstapje gemaakt naar Monument Valley: de westerns komen daar weer tot leven.

Het kamperen in Kanab op een schitterende plek in een royale tent was top! Daar hebben we een buggytour gemaakt naar de Peek-a-Boo. De buggyrit was grandioos en dan de pracht van deze kloof was meer dan de moeite waard.

In Zion hadden we een prachtige lodge dat uitkeek op The Watchman waar we hebben gewandeld en ‘gezwommen’ in The Virgin River ;-)

De buggytour in Kanab
De glamping tent in Kanab

Gigantische sequoia's

We sloten de parken af in Yosemite, waar we bij Mariposa Grove de sequoia’s hebben gezien: geweldig en overweldigend. Wij voelden ons nietig bij deze ‘reuzen’. En niet alleen bij deze bomen, maar ook bij El Capitain, waar we naar toe gewandeld zijn. Immens!

De laatste week stond in het teken van de steden San Francisco (SF) en Los Angeles( LA).

Fietsen in het buitenland blijft een feestje en dus hebben we een fietstocht door SF gemaakt waarbij we over de Golden Gate hebben gefietst! Het over deze iconische brug fietsen was top, maar we waren blij dat we goede fietsers zijn!

De overweldigende sequoia’s
Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Een absolute must

Daarna hebben we een ‘ontmoeting’ gehad met The Rock( Alcatraz). We waren blij dat we dit ver van tevoren geboekt hadden, want op dat moment tickets regelen is niet te doen. Door de audiotour, in het Nederlands, leek het net of jezelf in de gevangenis zat. Absoluut een must als je daar bent, net zoals de cable car! Het leek wel een attractie: steile weg omhoog en met een grote vaart naar beneden! Uiteraard zit je niet in de cable car, maar hang je buitenboord!

SF: een stad om zeker terug te komen om alles te zien wat we niet gezien hebben. Via Carmel-by-the-sea, een stad(je) dat meer aan Engeland doet denken dan Amerika, is zeker de moeite waard om te bezoeken en ook om daar lekker een ronde langs de Oceaan te lopen was ook heerlijk!

De bekende gevangenis Alcatraz
Een schattig winkeltje in Carmel-by-sea

Los Angeles

Onze reis hebben we afgesloten in LA. We hebben aan het strand bij Santa Monica gestaan, waar we makkelijk naar de Pier en Venice Beach konden lopen. Ook hier weer ogen te kort met wat je ziet: skaters, zwemmers, joggers, zwemmers, strandgasten en zonaanbidders, muzikanten, baywatch, muscle beach.

Met de bus zijn we naar Beverly Hills geweest, Rodeo drive, The Hollywood Sign geweest en over The Walk of Fame gelopen. Zo leuk om al die beroemdheden te “ontmoeten” .

Bij alles wat we gezien en gedaan hebben leek het steeds of wij ons begaven op een filmset! Het is zo ‘bekend’, maar wat was het leuk!

Het bekende Venice Beach
Beverly Hills

Herinneringen voor het leven

De hele reis heeft ons veel gebracht. Niet alleen hebben we de dingen gezien en gedaan die we wilden doen/zien, maar dit met elkaar te beleven en hierdoor herinneringen te maken! En dat is gelukt! En hoe!

Dank jullie wel, Simone en Little America, voor het regelen van deze reis. Alles hebben we als top ervaren. We hebben genoten en zullen nog lang nagenieten van deze drie USA!

Bekijk meer klantverhalen

Familie Cesar

Verenigde Staten

Nadat wij 2 jaar hebben moeten wachten door corona kwam het er dan toch van, mijn langverwachte reis naar de VS.…

Lees meer

Familie Sudmeijer

Canada

Tijdens onze eerste kennismaking met Little America hebben we een presentatie bijgewoond in Zeist over reizen in…

Lees meer