US Mississippi Clarksdale more wall art
Usa clarksdale music live band
US Mississippi Natchez Monmouth Historic Inn garden
US Mississippi Clarksdale guy in concert
US Mississippi Clarksdale more wall art
Usa clarksdale music live band
US Mississippi Natchez Monmouth Historic Inn garden
US Mississippi Clarksdale guy in concert
Combineer geschiedenis met kunst en eindeloze natuur

Mississippi

Uiteraard bekend om de wereldberoemde rivier die door de gelijknamige staat stroomt, is Mississippi populair door de roots van de bluesmuziek en vanwege zijn prominente rol in de Civil War. Maar deze ‘Magnolia State’ is om meer bekend dan u zou vermoeden. Wist u bijvoorbeeld dat hier al sinds 1894 Coca-Cola wordt gebotteld, het de staat is waar Kermit de Kikker tot leven kwam, hier de eerste cowboyhoed werd ontworpen en dat het wereldberoemde blad National Geographic er wordt gedrukt?

Een boot vaart op de Yazoo rivier
De Mississippi River is het onderwerp van vele blues liedjes
Welkom bord langs de weg voor de staat Mississippi
Ontdek hoe veel muziekgenres zijn ontstaan in Mississippi

Welkom in Mississippi

De oevers van de eindeloos kronkelende Mississippi rivier worden opgesierd door magnolia bomen die in april en mei in bloei staan. Vandaar de bijnaam ‘Magnolia State’. Naast interessante steden als Jackson, Natchez en Vicksburg, kunt u in Mississippi ook heerlijk genieten van de natuur. Rijd bijvoorbeeld de Natchez Trace Parkway. Ooit een handelsroute, maar tegenwoordig de perfecte route voor een roadtrip.

Geniet van de natuur in Tishomingo State Park

Stop onderweg in het Tishomingo State Park, een aantal kilometer ten noorden van Tupelo. Hier kunt u heerlijk wandelen door de bossen en genieten van de kabbelende stroompjes. Gelegen in de uitlopers van de Appalachian Mountains in Tishomingo County, is Bear Creek Canyon met zijn zandstenen uitstulpingen een aanrader. Naast wandelen kunt u in het park kanoën, rotsklimmen en vissen.

Een restaurant langs de kade met de achtergrond een brug over de Mississippi River
Mississippi wordt ook wel de Magnolia State genoemd
Weg door een bos op de Natchez Trace Parkway in Mississippi
Maak een roadtrip over de Natchez Trace Parkway

Jackson

Jackson is de hoofdstad van Mississippi en werd bij de stichting in 1821 vernoemd naar generaal Andrew Jackson, de latere president van de VS. De stad wordt ook wel ‘The City with Soul’ genoemd vanwege zijn achtergrond in blues, gospel, folk en jazz muziek.

Bezoek een van de vele musea

U hoeft zich in Jackson geen moment te vervelen, want er is een grote diversiteit aan musea. Zo kunt u kiezen uit het Mississippi Children's Museum, Mississippi Museum of Natural Science, Mississippi Civil Rights Museum, Mississippi Museum of Art, Old Capital Museum, Museum of Mississippi History of Smith Robertson Museum, om er maar een paar te noemen.

Ervaar de passie voor sport

Geniet van een sportwedstrijd in het Mississippi Veterans Memorial Stadium, de thuisbasis van de Jackson State Tigers Football Team en ontspan bij een balletvoorstelling in Thalia Mara Hall, de thuisbasis van de USA International Ballet Competition.

Luchtfoto van Jackson Mississippi
In hoofdstad Jackson is altijd wat te beleven

LeFleur's Bluff State Park is een oase van rust

Ga naar LeFleur's Bluff State Park om te golfen, de kinderen mee te nemen naar een van de speeltuinen, te picknicken, te genieten in een van de restaurants of te winkelen. In deze oase in de stad kunt u ook heerlijk wandelen en Mayes Lake is perfect voor een middagje varen of vissen.

Leer meer over de geschiedenis

In Jackson staat zowel het oorspronkelijke Capitool, gebouwd in 1839, als het huidige State Capitol. Dit bijzondere Griekse Revival-gebouw is open voor publiek en hier kunt u meer leren over allerlei historische gebeurtenissen. Het Mississippi Civil Rights Museum vertelt het verhaal vanaf het einde van de burgeroorlog tot de jaren zeventig, over de strijd voor gelijke rechten.

Voel de historie in het huis van Eudora Welty

Kom meer te weten over schrijfster Eudora Welty, in haar huis aan Pinehurst Street. In het huis, dat nu een museum is, kunt u haar boeken en brieven inzien, die een mooi beeld geven van het leven in Mississippi tijdens de vroege jaren van de twintigste eeuw.

Luchtfoto van het Capitool in Jackson Mississippi
Bezoek het Capitool van Jackson
Het huis van Eudora Welty in Jackson Mississippi
Leer meer over de geschiedenis in het oude huis van Eudora Welty
© Michael Barera

Natchez

De mix aan culturele invloeden geeft de plaats Natchez een kleurrijke geschiedenis. Zijn naam dankt de plaats aan de Native Americans die er voor de Franse bezetting woonden. De prachtige architectuur is tijdens de Civil War gelukkig bewaard gebleven. Bewonder de vele 19e-eeuwse huizen, waaronder het William Johnson House, Melrose Estate en het grote achthoekige huis, Longwood.

Bezoek ook Grand Village of the Natchez Indians ten zuiden van Natchez. Dit museum is gevestigd in een replica van een traditioneel huis, waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke inwoners van dit gebied.

Laat de muziek maar komen

Volg de Gold Record Road, een route langs allerlei muzikale bezienswaardigheden en die deel uitmaakt van de Americana Music Triangle. In Natchez zelf kunt u elke dag genieten van liveoptredens. Ga naar Smoot's Grocery, waar blues wordt gecombineerd met een heerlijk koud biertje, naar Biscuits & Blues, bekend om zijn typisch zuidelijke keuken en muzikale acts, of de Under-the-Hill Saloon, met zijn gastvrije locals, geweldige muziek en een fantastisch uitzicht op de Mississippi rivier. Dit is trouwens ook de perfecte plek om de zonsondergang over de rivier de Mississippi te zien.

Het achthoekige huis Longwood in Natchez Mississippi
Bewonder het achthoekige huis Longwood
Een band treedt op in een intieme ruimte in Clarksdale Mississippi
Geniet van liveoptredens onder het genot van een koud biertje

Vicksburg

In Vicksburg komt de geschiedenis tot leven. Deze kleine zuidelijke stad met historische flair is niet alleen bijzonder vanwege de vooroorlogse huizen, maar ook om de slagvelden uit de tijd van de burgeroorlog. Een van de beroemdste veldslagen die hier plaatsvond, is het beleg van Vicksburg tijdens de Civil War.

Ontdek het belang van de Mississippi River

Bezoek het Lower Mississippi River Museum om alles te weten te komen over het belang van de Mississippi door de eeuwen heen en hoe de rivier is aangepast om deze veiliger te maken voor de scheepvaart. Getuige van vervlogen tijden is het museum M/V Mississippi VI, een historische boot die jarenlang werd gebruikt om aan de rivier te werken.

Bezoek het Old Court House Museum

Misschien wel de meest interessante bezienswaardigheid is een architectonisch hoogstandje: de Old Court House Museum. Het gerechtsgebouw, in Griekse Revival-stijl, werd aan het einde van de burgeroorlog gebouwd. Binnen zijn er allerlei tentoonstellingen te bewonderen, met verzamelingen van bijvoorbeeld antieke meubels, vooroorlogse kleding en wapens uit de burgeroorlog. Aanrader is de rechtszaal op de tweede verdieping met zijn originele smeedijzeren balustrades.

Straat in Vicksburg Mississippi
Vicksburg is een knusse en historische stad
Het Old Court House Museum in Vicksburg Mississippi
Breng een bezoek aan het bijzondere Old Court House Museum

Ontspan aan de waterkant

Gelegen aan een uitloper van de Mississippi rivier, de Yazoo river, is Vicksburg een heerlijke plek om te ontspannen. Bekijk de Riverfront Murals, muurschilderingen op muren die voorkomen dat de stad overstroomt. Geniet vanaf Ameristar Casino van het uitzicht over de rivier en de Old Vicksburg Bridge of bezoek het Coca-Cola museum.

Leer meer over de Burgeroorlog

Bij Vicksburg National Military Park komt de Burgeroorlog tot leven. Hier rijdt u op eigen gelegenheid de 25 kilometer lange route en ontdekt u onderweg meer over het beleg van Vicksburg. Bekijk ook de USS Cairo Gunboat and Museum, een schip dat tijdens burgeroorlog in de Yazoo rivier is gezonken.

Proef verrukkelijke gerechten

Geniet aan het eind van de dag in een van de restaurants van heerlijke maaltijden, huisgemaakte cocktails en verschillende soorten bier. Het beste uitzicht heeft u bij 10 South Rooftop Bar & Grill. Vanaf de bovenste verdieping heeft u fantastisch uitzicht op het centrum en de Yazoo rivier.

Een legervoertuig in het Mississippi Vicksburg National Military Park
Leer meer over de Civil War en het beleg van Vicksburg
Borden met eten bij een restaurant in Vicksburg Mississippi
Geniet van heerlijke maaltijden in van de restaurants in de stad

Clarksdale

Als geboorteplaats van de bluesmuziek, staat Clarksdale met recht in de top 10 van historische steden in Amerika. Bent u een liefhebber van blues, bezoek dan het Delta Blues Museum en een van de jaarlijkse Blues festivals, zoals Sunflower River Blues Festival. Maar in Clarksdale hoeft u eigenlijk enkel door de straten te lopen om al met de muzikale achtergrond van de stad kennis te maken. Loop de Mississippi Blues Trail, bezoek galeries en geniet van een liveoptreden in bijvoorbeeld Ground Zero Blues Club van eigenaar Morgan Freeman.

Een man speelt gitaar in een studio in Clarksdale
Maak kennis met de muzikale geschiedenis van Clarksdale
Band treedt op in Clarksdale
Laat u meevoeren tijdens een liveoptreden

Ontdek meer

Rijd de mooiste route van Amerika

North Carolina

Of u nu houdt van wandelen, fietsen, kajakken of skiën, in de staat North Carolina kan het allemaal. Wanneer de… lees meer

Native Americans

Cultuur en geschiedenis

Kennismaken met de cultuur van de Native Americans vormt een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door de… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.