US Cultuur Geschiedenis P1055501 Jackson Hotel
La places blackfeet nation
US Cultuur Geschiedenis P1099379 Bryce NP
US activiteit ADVENTUROUS NATIVE 1 DSC5723 A day with Alger
US Cultuur Geschiedenis P1055501 Jackson Hotel
La places blackfeet nation
US Cultuur Geschiedenis P1099379 Bryce NP
US activiteit ADVENTUROUS NATIVE 1 DSC5723 A day with Alger
Native Americans

Cultuur en geschiedenis

Kennismaken met de cultuur van de Native Americans vormt een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door de Verenigde Staten. U heeft vast wel eens gehoord van de Navajo of de Cherokee, maar Noord-Amerika kent wel honderden verschillende stammen, elk met een eigen cultuur en geschiedenis. Ontdek het zelf tijdens een Native Tour.

De Europese kolonisatie van Noord-Amerika had op zijn zachts gezegd rampzalige gevolgen voor de oorspronkelijke bewoners van het continent. Desondanks is de cultuur van de Native Americans springlevend. Er zijn talloze musea die hiervan getuigen, maar geen zal zo indrukwekkend zijn als een bezoek aan Indian Country.

Hoewel slechts 5,9% van de Hawaiiaanse bevolking zich nog geheel of deels Hawaïaans beschouwd, zijn er veel elementen van de cultuur bewaard gebleven. Denk maar aan de hula dans en de bloemenkrans als welkom. Mede door het toerisme zijn veel tradities nieuw leven ingeblazen. Zo heeft ook de taal een prominente plaats gekregen in de Hawaiiaanse cultuur. Sinds 1978 is het pidgin, zoals het Hawaiiaans heet, zelfs opgenomen in het onderwijssysteem. Hiermee zijn zowel engels als pidgin de officiële voertalen op Hawaii.

Musea

Voor ‘s werelds grootste tentoonstelling over Native Americans moet u in Washington D.C. zijn, in het National Museum of the American Indian. Dit museum belicht de geschiedenis van meer dan 1.200 inheemse culturen. Andere populaire musea zijn het Cherokee Heritage Center in Park Hill, Oklahoma en het Heard Museum in Phoenix, Arizona.

U zult ontdekken dat de cultuur en geschiedenis van de Native Americans niet alleen om tragedie draait. Nergens is dat zo evident als tijdens de Gathering of Nations in Albuquerque, New Mexico. Tijdens dit jaarlijkse evenement brengen honderden stammen hun culturele erfgoed ten tonele door middel van zang-, dans- en drumwedstrijden.

Leer meer over de geschiedenis in het Smithsonian's National Museum of the Native Americans in Washington DC
© Martin Haobam, unsplash
Het Evergreen Aviation Museum: een must voor lucht- en ruimtevaart liefhebbers!
© TravelEssence

Indian Country

Toch gaat er niets boven een bezoek aan Indian Country (dat is de verzamelnaam voor alle indianenreservaten in Noord-Amerika). Hier vindt u unieke culturen en enkele van de mooiste landschappen op het hele continent. Vaak kunt u met een gids van een lokale stam de wildernis verkennen, luisterend naar de verhalen over de cultuur, geschiedenis en het landschap.

Op deze manier beleeft u niet alleen een unieke reiservaring in de Amerikaanse natuur, maar draagt u ook direct bij aan het voortbestaan van de inheemse cultuur en gemeenschappen. Uw luisterend oor is van onschatbare waarde.

Bezoek de 'Indian Country' en maak kennis met de eeuwenoude cultuur van de indianen
© Little America

Hawaii

Wie aan de VS denkt, denk wellicht niet direct aan Hawaii. Deze tropische eilandengroep werd in 1959 de 50ste staat van de Verenigde Staten van Amerika. Hawaii ligt in de Stille Oceaan, zo’n 3800 kilometer vanaf San Francisco. De oorspronkelijke inwoners van Hawaii stammen af van de Polynesiërs. Zij kwamen eeuwen geleden met hun zeilkano’s van de Marquesaseilanden en Tahiti. De naam Hawaii komt dan ook van het Polynesische Hawaiki. Toch werden de eilanden pas in 1778 officieel door ontdekkingsreiziger James Cook ontdekt, die de eilanden de naam Sandwich Islands gaf naar de Britse staatsman John Montagu, graaf van Sandwich, oftewel: Lord Sandwich.

De eilanden van Hawaii zijn ontstaan door vulkanische activiteit en omvatten 137 atollen (ringvormige eilanden die zijn ontstaan doordat de top van het eiland door erosie is verdwenen) en eilanden. De acht grootste eilanden zijn: Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kahoolawe, Maui en Hawaii. De hoofdstad is Honolulu. In de volksmond wordt Hawaii ook wel de ‘Aloha State’ genoemd.

De hula-dans wordt zowel door mannen als vrouwen uitgevoerd
© hawaii tourism authority | nicholas tomasello

Ontdek meer

Haal het meeste uit uw rondreis door de Verenigde Staten

Activiteiten

Land van diversiteit

Bestemmingen

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.