Ontdek de natuur van de VS

Nationale parken VS

Als u op zoek bent naar prachtige landschappen, vol wildlife en unieke geologische formaties, landschappen waar u eindeloze avonturen kunt beleven in de buitenlucht, dan zijn de nationale parken van de Verenigde Staten precies wat u zoekt. De weidsheid van de Amerikaanse natuur maken van uw rondreis een onvergetelijke ervaring.

Terwijl Europa glundert in de glorie van middeleeuwse kastelen en kathedralen, glunderen de Verenigde Staten in de natuurlijke pracht en praal van zijn nationale parken. In de loop der geschiedenis zijn Amerika’s meest kostbare landschappen en ecosystemen uitgeroepen tot beschermd gebied. Zodat ook toekomstige generaties van al dat moois kunnen genieten.

US discover natparkshorse
De 'Horseshoe Bend' in de Colorado rivier
© TravelEssence

Altijd een nationaal park in de buurt

Tegenwoordig tellen de Verenigde Staten 419 nationale parken (bij elkaar zo’n 84 miljoen hectare). Deze parken worden allemaal beheerd door de National Park Service. Veel parken zijn gratis te bezoeken, maar de meest populaire parken rekenen een toegangsprijs.

Ook de hoeveelheid natuurparken op Hawaii is enorm. De Hawaiiaanse eilanden hebben in totaal zo’n 50 nationale parken. De natuur van Hawaii wordt gekenmerkt door watervallen, regenwouden, vulkanen en een diversiteit aan tropische en soms unieke flora en fauna. Sommige dier- en plantsoorten zijn zelfs alleen op Hawaii te vinden.

Usa hawaii kauai napali coast credit hawaii tourism authority ben ono
De unieke kustlijn van Napali, Hawaii
© hawaii tourism authority | ben ono
US discover natparks3
Overal waar u kijkt kunt u wildlife spotten
US discover natparksgrand canyon
De altijd spectaculaire Grand Canyon
© TravelEssence

Het mooiste park van de VS?

De nationale parken zijn enorm divers. Zo kent Yosemite National Park uitgestrekte groene bossen en enorme granieten rotsformaties, terwijl Arches National Park duizenden zandstenen rotsbogen en rood woestijnlandschap bevat en Akaka Falls State Park op Hawaii bekend staat om zijn spectaculaire watervallen. Welke van de parken u het liefste bezoekt hangt natuurlijk af van uw smaak. Uw reisadviseur helpt u graag hierbij.

Weet dat u in elk park tal van avonturen kunt beleven, van rustig wandelen en kajakken tot wildwater raften en canyoneering. Daarbij zijn de meeste parken prima begaanbaar per auto. Bij de ingang van elk park krijgt u een kaart van het gebied. De auto zet u gemakkelijk langs de kant voor een wandeling.

US Discover natparks Montana Glacier NP
Ontdek Glacier National Park
© TravelEssence
US discover natparkszion
Spot unieke vogelsoorten
© TravelEssence

Ontdek meer

Kennismaken met de cultuur van de Native Americans vormt een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door de… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.